Угоду ЄЕП буде ратифіковано, коли всі забудуть про Тузлу – посол України в Росії

Вівторок, 11 листопада 2003, 12:33
Ситуація навколо острова Тузла не перешкодить Україні ратифікувати угоду про Єдиний економічний простір Росії, Білорусі, Казахстану й України. Про це повідомив посол України в Росії Микола Білоблодський.

"Україна в Ялті [на саміті СНД] підписала відповідні документи. Зараз необхідно їх ратифікувати", - сказав дипломат, передає РІА "Новости".

Разом з тим, Білоблодський відзначив, що зараз "непідходящий час для ратифікації". "Потрібно, щоб була знята напруга. Думаю, що Україна буде дотримуватись тих зобов'язань, що були підписані на саміті держав СНД у Ялті", - сказав посол.

За словами дипломата, ситуація навколо Тузли не вплинула на торгово-економічні відносини Росії й України. "Результати торговельних відносин у нас сприятливі. За дев'ять місяців поточного року товарообіг двох держав склав 9,2 млрд. доларів США", - сказав посол.

"Цей товарообіг є найбільшим за останні п'ять років. Події навколо острова Тузла не вплинули і не вплинуть на розвиток наших торгово-економічних відносин, що будуть розвиватися і далі", - відзначив Білоблодський.

Посол також повідомив, що засідання робочої експертної групи Росії й України з питань статусу Азовського моря і Керченської протоки відбудеться 17 листопада.

"По статусу Азовського моря треба відпрацювати базу угод, пов'язаних з використанням цієї акваторії. Угоди повинні стосуватися судноплавства, рибальства, екології",- сказав він. "Сьогодні такої бази немає", - додав дипломат.

У Києві вважають, що, відповідно до українського законодавства, "водна поверхня повинна мати кордони", відзначив посол. При цьому він не виключив спільного використання Азовського моря і Керченської протоки.

Білоблодський повідомив, що 5 грудня відбудеться засідання російсько-української робочої групи на рівні заступників міністрів закордонних справ, що відпрацює механізми використання Азовського моря і Керченської протоки.

"Ми не ставимо під сумнів, що острів Тузла належить Україні", - заявив Білоблодський. "Азовське море є внутрішнім морем України і Росії, але воно повинно мати кордон і спільно використовуватися. Це позиція української сторони", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...