ПУКАЧ ЗІЗНАВСЯ, ЩО МІГ СЛІДКУВАТИ ЗА ГОНГАДЗЕ?

Вівторок, 11 листопада 2003, 13:38
Колишній керівник "наружки" МВС Олексій Пукач міг здійснювати стеження за Георгієм Гонгадзе, виконуючи службові обов'язки. Про це в інтерв'ю ІМІ заявив адвокат Пукача Сергій Осика.

"Якщо Пукач і слідкував за журналістом, то лише у зв’язку з виконанням своїх службових обов’язків", - сказав Осика.

Однак, на його думку, Пукач "не може бути ключовим свідком у справі Гонгадзе". "Ця людина [Пукач] просто виконувала свою роботу, точніше, це робили його підлеглі", - сказав Осика.

"Мій підзахисний Пукач не знав на той час, хто такий Георгій Гонгадзе", - заявив адвокат. "Крім того, він не міг знати, що в журналіста були якісь дані та те, що Гонгадзе являв собою для когось великий інтерес".

Як відомо, Олексію Пукачу висунуто звинувачення за зловживання службовим становищем – на думку Генпрокуратури, він знищив документи, де йшлося про стеження за Георгієм Гонгадзе працівниками "наружки" міліції. Про те, що очолювана ним служба стежила за Гонгадзе, ніхто з офіційних осіб ніколи публічно не казав, хоча ця версія неодноразово з'являлася у ЗМІ.

Осика також зазначив, що Пукач відмовився від охорони й перебуває в лікарні. "На сьогоднішній момент він дуже стурбований станом свого здоров’я, оскільки сильно підірвав його, перебуваючи у слідчому ізоляторі. Зараз його більше непокоїть процес реабілітації, ніж питання його особистої безпеки з точки зору, якщо хтось вирішить його усунути".

Адвокат вважає, що питання охорони Пукача є "зайвим". "Пукач не вважає себе винним. Я гадаю, що слідство навіть не володіє даними про безпосередню причетність Пукача до справи Гонгадзе".

Осика також висловив думку, що Генпрокуратура повинна призупинити справу Пукача, оскільки у адвокатів "немає відповідного дозволу на вивчення справи".

"У двох адвокатів Пукача, у мене в тому числі, немає допуску до роботи з документами, через те, що вони знаходяться під грифом секретності", - розповів Осика. За його словами, справа засекречена, бо "Пукач працював у структурі, яка проводила оперативні спецоперації".

"Генеральний прокурор передусім засекретив справу Пукача. Другий етап – коли Генпрокуратура об’єднала справу Пукача зі справою Гонгадзе. Зараз номер цих справ один і той самий. З цього слідує, що справа Гонгадзе теж стала секретною саме через те, що фігурантом у ній виступає Пукач".

Тепер через секретність справи адвокати повинні отримати в прокуратурі спеціальний дозвіл, на оформлення якого може піти до трьох місяців. І на цей період, за словами Осики, справа повинна бути призупинена.

Читайте також:

Пукач на свободі: Генпрокуратура втратила ключ від справи Гонгадзе?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування