Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка залишили без зали в Луцьку, бо він не Кучма і не студент

Вівторок, 11 листопада 2003, 16:15
Форум "Нашої України" у Луцьку пройде на площі через ненадання приміщення для цього заходу", який планується провести 15 листопада.

Незважаючи на те, що міська влада виділила для проведеня форуму приміщення Волинського держуніверситету, проректор навчального закладу відмовив у наданні приміщення через проведення Дня студента, повідомляє прес-служба депутата "Нашої України" Бондаря.

У вівторок міський голова Луцька Антон Кривицький на оперативній нараді у присутності місцевих ЗМІ повідомив, що міською владою спільно з обласною адміністрацією прийнято рішення надати приміщення актової зали Волинського держуніверситету для проведення зустрічі Віктора Ющенка з виборцями, зазначається в повідомленні.

"Оцінюючи акції протесту, що проводяться з ініціативи обласного штабу "Нашої України", луцький міський голова наголосив, що не допустить "шантажу і політичних спекуляцій на тему приміщення", та нагадав, що діючим президентом залишається Кучма. "Буде Ющенко президентом, буду виконувати його вказівки", – цитує Антона Кривицького Бондар.

У відповідь керівник штабу "Нашої України" у Волинській області Володимир Бондар зауважив: "Дивно, що міський голова займається не своїми функціями і дозволяє зайняти приміщення, яке не є у власності міськвиконкому".

"При тому, ми отримали офіційну відмову у наданні конференц-залу Волинського державного університету, підписану проректором Володимиром Бараном, аргументовану проведенням заходів до Дня студента", - наголосив депутат.

Керівник обласного штабу "Нашої України" вважає, що волинська громадськість вводиться в оману, і розцінює події навколо приміщення як провокацію з боку влади, яка хоче зірвати план проведення зустрічі Віктора Ющенка з громадськістю.

"Я не пам’ятаю, щоб коли-небудь Луцьк так помпезно відзначав День студента, як тепер. Я думаю, що студентам потрібно подякувати Віктору Ющенку, що його приїзд спонукав владу задуматися про те, що їхнє свято треба якось відзначити", - зазначає депутат.

Володимир Бондар також повідомив, що оскільки досі ми не маємо ясності з приміщенням, то форум відбудеться на Театральному майдані Луцька. Він також зазначив, що організатори обласного форуму не виключають можливості проведення владою акцій і на Театральному майдані, хоча сподіваються, що цього не буде.

"Зустріч ми проведемо за будь-яких обставин", – запевнив Володимир Бондар.

"Влада розпочала інсинуації з приміщенням тільки завдяки тому, що недільний мітинг налякав її. Волиняни, що вийшли на майдан, довели – народ може впливати на владу", – вважає представник "Нашої України" у Волинській області.

Бондар також повідомив, що до Волинського штабу надійшла інформація про те, що влада буде створювати перепони для делегатів обласного форуму "Нашої України.

Неофіційно відомо, що є "негласна вказівка обласної влади протидіяти прихильникам блоку дістатися до місця проведення форуму шляхом викопування ям", - зазначив народний депутат.

"Ми готові до провокацій різного роду, ми будемо працювати з органами правопорядку і зробимо все, щоб форум пройшов толерантно, в рамках закону", - цитує Бондаря прес-служба "Нашої України".

Народний депутат запевнив, що за кожним фактом, який заважатиме громадськості зустрічатися з народними депутатами, будуть готуватися подання в прокуратуру.

"Прошу міліціонерів не виконувати злочинних вказівок. Я особисто буду домагатися судового вирішення і звільнення людей, які підуть на порушення Конституції, з лав органів внутрішніх справ" – зазначив Володимир Бондар.

Керівник обласного штабу "Нашої України" планує зустрітися з керівництвом МВС в області і обговорити проблеми, пов’язані з візитом Віктора Ющенка, щоб недопустити перешкод під час приїзду делегатів на обласний форум.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...