Тепер на Ющенка повісять погром у львівському кафе?

Вівторок, 11 листопада 2003, 17:10
У Львові вчинено напад на книжковий магазин-кафе "Відкрите кафе", де продають російськомовну літературу.

У вівторок близько полудня четверо невідомих ввірвалися в приміщення кафе, влаштувавши там погром.

За словами продавця, з яким поговорив кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", четверо молодих людей, схожих на скінхедів, перед входом у магазин надягли на голову маски і з арматурними прутами вчинили погром.

Спочатку відштовхнули співробітника, який сидів за комп'ютером, і розбили комп'ютер, потім почали розкидати книги по підлозі, розбили вітрину, після чого зайшли в бар, що розміщений у тому ж магазині, де також влаштували погром.

Потім синім спреєм вони написали на підлозі: "Це за Суми" і втекли. За весь цей час молоді люди нічого не сказали, не викрикували ніяких гасел. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, магазин не працює, міліція від коментарів поки утримується.

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко засудив напад на кафе і назвав його провокацією, повідомляє прес-служба блоку.

Ющенко вимагає від правоохоронних органів Львівщини знайти та покарати не тільки виконавців, але й замовників цього й попереднього нападу на кафе "Російська книга" (попередня назва "Відкритого кафе"), яке відбулося ще у червні. Така ж сама вимога стосується нападників на Російський культурний центр у Львові.

"Право російськомовної частини львів’ян на задоволення своїх національно-культурних потреб не підлягає жодному сумніву й вимагає особливої турботи з боку громади та влади", - заявив Віктор Ющенко.

Він впевнений, що надзвичайні пригоди, пов’язані з магазином російської книги та Російським культурним центром, є провокаціями, які жодною мірою не відповідають настроям львів’ян.

Віктор Ющенко не виключає, що за цими провокаціями стоїть "та ж сама політична сила, яка веде інформаційно-пропагандистську війну проти "Нашої України" та яка прагне створити з Західної України пугало для Східної".

Ющенко вимагає від правоохоронних органів надати магазину російської книги ("Відкритому кафе") та Російському культурному центру цілодобову охорону з метою належного захисту від хуліганів та провокаторів.

Член "Нашої України" Іван Гаврилюк порівняв авторів провокації з бійцями НКВС.

"Це мені нагадує післявоєнні події, коли перевдягненні у форму вояків УПА бійці НКВС вбивали людей на Сході України, вирізали на їх тілах свастику. Нині спостерігаємо той самий почерк", - наголосив Гаврилюк.

"Розгром "Відкритого кафе" є чистої води провокацією антиющенківських і антиукраїнських сил. Будь-яка справді українська партія чи громадська організація, будь-який нормальний громадянин ніколи не дозволять собі таких дій. Мені важко уявити настільки тупих людей, які б свідомо вдалися до погромів російської книгарні", - зазначив депутат.

Водночас він вважає, що поки з’явилися лише тільки "квіточки".

"Антиукраїнські сили хочуть зробити Львів і Західну Україну плацдармом для наступних президентських виборів. З цією метою вони намагаються посварити українців Східної і Західної України. Ми маємо працювати над тим, щоб свідомі українці не піддавалися на провокації", - наголосив Гаврилюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News