ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЩО ПРОГРАЄ ВИБОРИ БЕЗ ТИМОШЕНКО І МОРОЗА

Вівторок, 11 листопада 2003, 17:26
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що лише з нинішнім його рейтингом, самотужки, без консолідації з іншими політичними силами, він не зможе виграти президентські вибори 2004 року.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сільські вісті".

На запитання: "Ви думаєте, що зможете з власним рейтингом самотужки виграти президентські вибори?", Ющенко відповів: "Однозначно – ні". При цьому він наголосив на необхідності консолідації "Нашої України" з іншими політичними силами, зокрема з СПУ та БЮТ.

За словами Ющенка, якщо зараз ці політичні сили "розбіжаться у різні сторони", вестимуть окрему політику до другого туру президентських виборів, тоді заклики про необхідність передачі голосів якомусь з кандидатів "не спрацюють", і "від цього знов виграє влада".

Консолідація ж, на переконання лідера "Нашої України", приведе до поступок, до того, що лідери політичних сил переконуватимуть своїх прихильників у необхідності "певних кроків" для змін у політиці. "Тільки за таких умов буде перемога", - вважає Ющенко.

На запитання, чи зніме він свою кандидатуру на підтримку чинного президента України Леоніда Кучми, якщо той вирішить втретє балотуватися на посаду президента, Ющенко відповів: "Ні".

Як відомо, згідно з низкою останніх соціологічних досліджень, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко зберігає найвищий рейтинг довіри виборців.

Так, за даними жовтневого опитування, проведеного Київським міжнародним Інститутом соціології (КМІС) та кафедрою соціології НаУКМА, Ющенко набрав би 26,1% голосів виборців, якби вибори президента відбулися найближчим часом. Олександр Мороз набрав би 4,5%, Юлія Тимошенко – 4%.

За даними жовтневого опитування соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень, серед можливих кандидатів у Президенти найбільше шансів має Ющенко з 18,8% голосами потенційних виборців, тоді як в Мороза – 5,8%, Тимошенко – 3,7%.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування