Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти повинні обов'язково виконати зауваження КС щодо прокуратури і суддів

Середа, 12 листопада 2003, 12:26
Зауваження, що Конституційний суд зробив при дачі висновку про конституційність законопроекту про внесення змін в Основний закон, є обов'язковими для виконання, заявив суддя КС Павло Євграфов.

На прес-конференції в середу він відзначив, що зауваження КС є частиною рішення суду. Тому вони повинні враховуватися парламентом при подальшій доробці законопроекту про внесення змін у Конституцію.

Як повідомлялося, КС у середу оприлюднив висновок про відповідність Конституції законопроекту про внесення змін до Основного закону, що передбачає вибори президента України парламентом.

КС у цілому визнав відповідним статтям 157 і 158 Конституції даний законопроект, однак зробив ряд зауважень. Зокрема, КС вказав, що обрання суддів терміном на 10 років, а не безстроково, може привести до зниження рівня гарантій незалежності суддів, встановлених Основним законом.

Суд також указав, що наділення прокуратури функцією нагляду за дотриманням законів органами державної влади означає здійснення нею функцій нагляду за дотриманням закону фактично всіма державними органами України.

На думку КС, це не узгоджується з положенням Конституції, відповідно до якого державна влада в Україні здійснюється на засадах розподілу на законодавчу, виконавчу і судову владу.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД ДОЗВОЛИВ ОБРАННЯ ПРЕЗИДЕНТА ПАРЛАМЕНТОМ




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування