КУЧМА ЛЕДЬ НЕ ПОТРАПИВ У АВІАКАТАСТРОФУ. І ВІН ДИВУЄТЬСЯ, ЗВІДКИ В ЮЩЕНКА ГРОШІ НА ЛІТАК

Середа, 12 листопада 2003, 14:38
Президент Леонід Кучма вважає, що Віктор Ющенко намагається займатися PRом, поширюючи інформацію про загрозу його життю.

На прес-конференції Кучма розповів, що СБУ досі не вдалося переговорити з Ющенком стосовно інформації про підготовку замаху на його життя.

"Я навмисно питав вчора Смешка [голова СБУ] – він зобов'язаний був запросити Віктора Андрійовича щодо інформації", - сказав Кучма.

Він також додав: "Люба моя поїздка куди завгодно обов'язково супроводжується телефонними попередженнями: чи заміновано, чи щось інше. Це система у всьому світі. Не треба з цього робити PR".

Кучма розповів журналістам про інцидент, який трапився при зльоті його літака в Рабаті (Марокко), де він здійснював посадку на шляху до Латинської Америки:

"У нас так випадково при швидкості 250-300 км/год відлетіло переднє колесо. Я сижу в передньому салоні. І якщо б ви сиділи поруч зі мною, я б вам поспівчував... Лампочки повилітали... Що відбувалося у мене в салоні – не дай Господи Бог".

Кучма додав, що професійність пілотів дозволила нормально посадити літак. "Вони максимально тримали літак на задніх колесах і на переднє поставили в останній момент".

Кучма сказав, що після цього колесо замінили на запасне.

На питання журналістів, чому він раніше не розповідав про цей інцидент, Кучма сказав: "Що, народ України повинен знати, що президент і все керівництво літає на літаках, яким по 30-40 років?"

Стосовно Ющенка Кучма сказав, що йому як екс-прем'єру протягом двох років після відставки надавалася охорона. "До мене звернулися, я йому продовжив. Тому державна охорона при ньому є".

"Якщо реальна загроза, то треба вживати реальні кроки, а не вибивати у людей сльозу", - також сказав Кучма.

Він також поділився враженнями від інциденту, коли при відльоті літака із Ющенком до Харкова надійшло повідомлення про замінування літака:

"Я трошки посміявся. Дзвінок, що літак заміновано. Що треба? Перевірити літак. Але тут же вони [представники "Нашої України"] ідуть – рядом є резервний літак. У кого є така можливість? Я не хочу робити якісь висновки. Але ж чартер відразу не замовиш на два літака, це треба відразу заплатити... Але як так – відразу поруч другий літак?!"

Але загалом, на думку Кучми, "час, коли ми живемо, дуже важкий, і дурнів і умолішення більш ніж достатньо".

"Українська Правда"

Читайте також:

ЮЩЕНКА ХОЧУТЬ УБИТИ

Ющенку замінували літак, а він готовий захищати оригінального Пушкіна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування