Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко, Щербань та Волков можуть залишитися без партій

Середа, 12 листопада 2003, 15:19
Мін‘юст попередив 5 партій про невідповідність їхніх статутних документів вимогам Закону України "Про політичні партії в Україні".

Про це повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович на прес-конференції, присвяченій підсумкам чергової перевірки наступних 28 партій, що тривала з 8 вересня по 7 листопада 2003 року.

Мін'юст зокрема попередив Ліберальну партію України, Народно-демократичну партію, партію "Демократичний Союз", Політичну партію "Вперед, Україно!" та Республіканську християнську партію щодо невідповідності їхніх статутних документів вимогам Закону України "Про політичні партії в Україні", говориться в прес-релізі міністерства.

Міністр юстиції також повідомив, що інші 23 партії, які перевірялися за цей період, виконали всі вимоги Закону України "Про політичні партії в Україні".

Було перевірено Аграрну партію України (голова Іван Кириленко), Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (голова партії Юлія Тимошенко), Всеукраїнське політичне об'єднання "Жінки за майбутнє" (голова об'єднання Валентина Довженко).

А також - Конгрес Українських Націоналістів (голова Конгресу Олексій Івченко), Комуністичну партію України (перший секретар ЦК партії Петро Симоненко), Молодіжну партію України (голова партії Юрій Павленко), Народний Рух України (голова НРУ Борис Тарасюк), Партію промисловців і підприємців України (голова партії Анатолій Кінах).

Міністерство перевірило Партію регіонів (очолює прем'єр-міністр України Віктор Янукович), Партію "Реформи і порядок" (голова партії Віктор Пинзеник), Партію "Солідарність" (голова партії Петро Порошенко), Партію "Християнсько-демократичний союз" (голова партії Володимир Стретович), Політичну партію малого й середнього бізнесу України (голова партії - Швець Віктор), Політичну партію "Слов'янський народно-патріотичний союз" (керівним органом СНПС між з'їздами є Політична Рада, головою якої є Петро Толочко).

Крім цього, Мін'юст перевірив Політичну партію "Трудова Україна" (голова партії Сергій Тігіпко), Політичну партію "Яблуко" (голова партії Михайло Бродський), Соціал-демократичну партію України /об'єднану/ (голова партії Віктор Медведчук), Соціалістичну партію України (голова партії Олександр Мороз), Соціально-екологічну партію "Союз. Чорнобиль. Україна." (голова партії Юрій Андрєєв).

Також було перевірено Українську Народну Партію (голова партії Юрій Костенко), Українську республіканську партію "Собор" (голова партії народний депутат України Анатолій Матвієнко), Українську селянську демократичну партію (голова партії Валерій Вощевський), Українську соціал-демократичну партію (керівник партії Василь Онопенко)

В той же час, за словами Лавриновича, 4 партії, що отримали в серпні попередження Мін‘юсту, доповіли про роботу над недоліками.

Серед них "Українська партія Справедливості – Союз ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців (СВІЧА)", "Комуністична партія /оновлена/"; "Ліберальна партія /оновлена/" та "Політична партія "Прагматичний вибір".

Лавринович зазначив, що на даний час їх документи знаходяться на розгляді в Управлінні легалізації об'єднань громадян Міністерства юстиції України.

Міністр юстиції також нагадав, що перевірка політичних партій в Україні здійснюється з 1 квітня 2003 року відповідно до Закону України "Про політичні партії в Україні".

На 1 січня 2003 року в Україні налічувалося 125 політичних партій. На початок перевірки – 123 партії (дві партії заявили про самоліквідацію).

На 12 листопада 2003 року, за даними Мін'юсту, в Україні зареєстровано 96 політичних партій. На початок листопада Міністерством юстиції були перевірені 95 партій, у 46 з яких були виявлені порушення, у зв'язку з чим на 37 із них було подано позови до суду. За рішенням Верховного Суду анульовані реєстраційні посвідчення 28 партій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...