Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ХОЧЕ РОЗІГНАТИ ПАРЛАМЕНТ. ВІН ПРОСИТЬ У КС ПОВНОВАЖЕННЯ

Четвер, 13 листопада 2003, 11:19
Президент Леонід Кучма звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо офіційного тлумачення застосування положень Конституції, які визначають підстави дострокового припинення повноважень Верховної Ради президентом.

Таке подання Кучми направлено до КС 13 листопада, повідомили "Українській правді" в прес-службі президента.

У тексті звернення наголошується, що апелювати до Конституційного Суду у цій справі Кучму спонукало "постійне блокування роботи нинішньої чергової сесії парламенту певними депутатськими групами і фракціями".

"Через це не вирішуються найважливіші питання життєдіяльності держави, зокрема під загрозою залишається прийняття Верховною Радою в установлені строки Державного бюджету України".

"Президент дотримується думки, що таким чином порушується конституційне право народу України на здійснення влади, зокрема через органи державної влади, одним з яких є Верховна Рада України".

Як відомо, у частині 2 статті 90 Конституції зазначається, що "президент України може достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися".

Кучма звертається до Конституційного суду з проханням дати відповідь на такі питання:

1. Як слід розуміти наведений у зазначених статтях вираз "протягом тридцяти днів"?

2. Скільки пленарних засідань мають не розпочатися для того, щоб застосувати заходи, передбачені зазначеними статтями Конституції України?

3. Що слід розуміти під виразом "не можуть розпочатися"?

Президент уповноважив брати участь у провадженні за даним поданням свого постійного представника у Конституційному Суді Владислава Носова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...