Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович думає, що Проді його обманув

Четвер, 13 листопада 2003, 12:10
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович здивований тим, що протягом року Єврокомісія так і не надала Україні відповіді на запит щодо надання їй статусу держави з ринковою економікою.

Про це він заявив на своїй зустрічі з федеральним міністром внутрішніх справ Австрії Ернстом Штрассером у четвер в Києві.

"Ми очікуємо, як обіцяв Романо Проді [президент Єврокомісії], з початку березня, потім в травні, потім в червні, потім в жовтні – вже рік закінчується, а обіцянки поки що не виконуються", - сказав Янукович.

При цьому він наголосив, що невизнання Євросоюзом України державою з ринковою економікою є головною перешкодою для подальшого розвитку українсько-європейських торговельно-економічних відносин.

Як повідомлялося, 28 січня цього року Проді, схвально оцінюючи хід економічних реформ в Україні, у телефонній розмові з Януковичем пообіцяв сприяти наданню Україні статусу країни з ринковою економікою.

Водночас, у березні на 6-у засіданні Ради з питань співробітництва між Україною і Європейським Союзом, яке відбулося в Брюсселі, було заявлено, що ЄС може повернутися до розгляду питання про надання Україні статусу держави з ринковою економікою на наступному саміті Україна-ЄС, який відбудеться у жовтні цього року.

7 жовтня на саміті Україна-ЄС Проді заявив, що Україна і Євросоюз у найближчі місяці безпосередньо наблизяться до надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування