Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК готова до розпуску парламенту

Четвер, 13 листопада 2003, 13:38
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець не бачить підстав для проведення в Україні дострокових парламентських виборів.

"Я не хотів би загадувати наперед, однак не бачу серйозних підстав для того, щоб говорити взагалі про проведення дострокових виборів", - заявив Рябець у четвер на прес-конференції.

Він прокоментував таку можливість у зв'язку зі зверненням президента України Леоніда Кучми в Конституційний суд із проханням розтлумачити положення Основного закону про підстави розпуску парламенту главою держави.

Говорячи про те, чи готовий Центвиборчком у випадку розпуску Верховної Ради до проведення дострокових парламентських виборів, він сказав, що "ЦВК, з огляду на пройдений життєвий шлях, готовий до будь-яких життєвих перипетій".

Коментуючи подання президента, Рябець відзначив, що проведення дострокових виборів "лежить у площині повноважень інших органів".

"Центральна виборча комісія буде виконувати ті положення закону, які для неї визначені", - підкреслив він.

"Якщо у встановленому Конституцією порядку будуть припинені повноваження якого-небудь державного органа, і Центвиборчком буде мати при цьому якісь повноваження, то він буде їх виконувати в повному обсязі", - підкреслив Рябець.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...