Рух уже давав матеріали по Чорноволу, але на них не звернули уваги

Четвер, 13 листопада 2003, 14:59
Народний Рух України не збирається надавати МВС додаткові матеріали зі справи загибелі В’ячеслава Чорновола. Це випливає із заяви Руху, розповсюдженої у четвер.

"Не потрібно вимагати додаткової інформації, адже всі дані, якими оперував Народний Рух по даній справі, постійно надавалися слідчим органам, і, на жаль, досить часто залишалися без уваги", - говориться у заяві.

За словами рухівців, саме таке ставлення до розгляду справи про вбивство Чорновола стало причиною створення власної комісії з розслідування обставин загибелі голови партії.

Рух звертає увагу на те, що 31 травня 2001 року головою комісії НРУ з розслідування обставин загибелі Чорновола Миколою Степаненком було передано працівникам СБУ та МВС 34 сторінки висновків цієї Комісії, але до цього часу невідомо про будь-яке реагування з боку правоохоронних органів на надану додаткову інформацію по справі.

"Саме такі факти є відповіддю представникам МВС на питання, хто спекулює навколо трагедії, що сталася з Чорноволом", - говориться в заяві.

Партія наголошує, що після оприлюднення результатів розслідування обставин загибелі лідера Руху 2 листопада 2003 року на засіданні Центрального проводу партії до керівництва Народного Руху від МВС не надходило жодного офіційного звернення щодо надання документів у цій справі.

На закид МВС, що керівництво Народного Руху сіє недовіру до правоохоронних органів, партія відповідає, що "причини недовіри до державних органів і, в тому числі, до правоохоронних слід шукати не в обґрунтованих заявах політичних сил, а в реальній роботі, яку демонструють представники високих владних кабінетів при розслідуванні справ щодо загибелі Чорновола, Гонгадзе, Александрова, інших резонансних вбивств".

"Що ж до порушення кримінальної справи за фактом загибелі В'ячеслава Чорновола, то для Народного Руху видається дивним аргумент, що подібна смерть могла статися внаслідок випадкової ДТП.

До речі, нагадаємо, що частиною 3 статті 215 ККУ, за якою була порушена кримінальна справа, передбачено відповідальність за порушення правил безпеки руху, що і спричинило ДТП", - говориться в прес-релізі.

"В той же час версія щодо можливого замаху на Чорновола слідством не розглядалася. Рух ніколи не ставив під сумнів злочинний характер загибелі свого лідера, в жодному разі не припускаючи випадковості, про що згадували представники МВС", - наголошує Рух.

"Народний Рух ще раз підтверджує своє переконання про замовний та невипадковий характер смерті В'ячеслава Чорновола та заявляє про те, що діятиме відповідно до рішення Центрального проводу партії", - говориться в заяві.

Як повідомлялося, 2 листопада голова слідчої комісії Руху Микола Степаненко заявив на засіданні центрального проводу партії, що смерть Чорновола була спланованою. Він повідомив, що комісія має свідчення про причетність до організації автоаварії, в якій загинув політик, високопосадових керівників МВС.

Після цього центр суспільних зв’язків МВС розповсюдив коментар, у якому вимагав від Руху надати всі наявні матеріали по смерті В’ячеслава Чорновола.

Читайте також:

МВС вимагає в Руху матеріали по смерті Чорновола

"Рух" з'ясував, що Чорновола вбили керівники МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...