Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єльцин приїхав у Гуту приватно поговорити з Кучмою

П'ятниця, 14 листопада 2003, 10:10
Проблему острова Тузла буде вирішено на користь українського і російського народів. Таку думку висловив у четвер в Івано-Франківську журналістам екс-президент Росії Борис Єльцин, який відпочиває на Прикарпатті на запрошення президента України Леоніда Кучми.

Він висловив сподівання, що ця проблема буде вирішена під час зустрічі прем'єр-міністрів двох країн наприкінці листопада.

Водночас, за його словами, якщо ж прем'єри її не вирішать, то за керченську проблему мають взятися президенти двох країн Леонід Кучма та Володимир Путін, між якими є "добрі взаємини".

"Я думаю, що вони [прем'єр-міністри] найдуть рішення. Але якщо уж вони не найдуть, ну що ж, доведеться зустрітися президентам. Ну уж президенти обов'язково знайдуть рішення. Хіба це проблема для наших стосунків, які мають історію, так сказать, не одну тисячу років?".

Єльцин з оптимізмом відзначив, що в Україні не все так погано. Він вважає, що є ще проблеми, "але чи можна вирішити ці проблеми за 10 років?", - риторично запитав він. На його думку, треба більше часу, аби вирішити, в першу чергу, соціальні проблеми.

Спілкуючись з журналістами, Єльцин повідомив, що на Прикарпатті разом із дружиною Наїною він був 40 років тому. Тоді, за його словами, з рюкзаками за плечима за три тижні вони пройшли Прикарпаття і Закарпаття.

Усю дорогу до президентської резиденції в Гуті Борис Ельцин питав, а куди ж пропали глиняні мазанки: адже обабіч дороги, куди не кинь оком, збудовано котеджі.

У четвер екс-президент Росії з дружиною відвідали духовну пам`ятку Скит Манявський, де в церкві поставили свічки за рідних і близьких. Єльцин також відвідав хутрофірму "Тисмениця". Супроводжував екс-президента Росії голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк.

Єльцин повідомив, що 14 листопада, у селі Гута на Івано-Франківщині, у резиденції "Синьогора", він матиме приватну розмову із президентом України Кучмою.

УНІАН


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування