Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Намети "Нашої України" щодня знімають і ставлять заново

П'ятниця, 14 листопада 2003, 12:42
Акція "Нашої України" "Україні – народного президента" збирає щодня від 50 до 60 тисяч підписів за всенародне обрання президента у 17 областях.

Про це повідомив керівник акції депутат Тарас Стецьків, передає прес-служба "Нашої України".

"Поки що не стартували густонаселені східні області. Харків починає збір підписів сьогодні, Донецьк - завтра, Запоріжжя і Дніпропетровськ – у неділю. Вони стартують пізніше, бо пізніше отримали агітаційну продукцію і пізніше сформували бригади агітаторів. З їх стартом ми щодня збиратимемо по 100-110 тисяч. Це є нормальним, середнім показником", - зазначив Стецьків.

Керівник акції розповів, що у Кіровограді міліція третій день намагається знімати намет. "Вона його знімає, ми – встановлюємо наново. Вона оголошує намет "малою архітектурною формую" і заявляє, що нам потрібен на її встановлення дозвіл", - зазначив Стецьків.

Він підозрює, що "міліція просто не отримала команди з Києва, що з цими наметами робити".

"А у Сумах ми отримали курйозний випадок: кожного дня, коли ми ставимо намет, приходить спеціаліст з управління архітектури, показує припис, що намет - це "мала архітектурна форма", вона стоїть незаконно, її треба зняти, залишає це "предписаніє", обертається і йде. І нічого не робить", - розповідає Стецьків.

"Схоже, він формально виконує ті команди, які йому дає влада. Мабуть, зважаючи на успіх, який мав у Сумах Віктор Ющенко, ніхто не ризикує активно протидіяти збору підписів", - вважає він.

Керівник акції, однак, передбачає, що "може повторитися ситуація, яка мала місце з иншими форумами. Спочатку форуми проходили нормально і спокійно, та згодом, десь після 15 форуму, влада спохопилася і почала протидіяти. Можливо, влада поки що не оцінила міру небезпеки для себе з початком такої акції. Я не виключаю, що через деякий час правоохоронні органи можуть почати протидіяти цьому збору підписів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: