Боротися з темниками буде ставлениця СДПУ(О)?

П'ятниця, 14 листопада 2003, 13:17
На конкурс для призначення представником омбудсмена з питань свободи слова подано 10 заявок. Про це "Українській правді" повідомила омбудсмен Ніна Карпачова.

Карпачова зазначила, що конкурс ще триває. Вона висловила сподівання, що представник омбудсмена зі свободи слова буде призначений до кінця року.

Водночас Карпачова відмовилася коментувати інформацію, що виконуючим обов'язки на цю посаду призначена колишній юрист Інституту масової інформації Марія Самбур.

Як відомо, Марія Самбур улітку цього року оприлюднила на сайті Інституту масової інформації листи Ігоря Гончарова. При цьому вона прибрала із них фрагмент, де Гончаров звинувачував у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе президента Кучму. Після цього вона заявляла в ЗМІ, що в листах Гончарова не говориться про це.

Після того, як ці факти викрилися, Самбур пішла з ІМІ. За оцінкою джерел "Української правди", призначення Самбур представником омбудсмена з питань свободи слова домагається адміністрація президента.

Запровадження посади представника омбудсмена з питань свободи слова ініціювала уповноважена з прав людини за підтримки комітету Верховної Ради з питань свободи слова і Національної спілки журналістів України.

Як ідеться у оголошенні про конкурс, для участі у ньому запрошуються особи, які мають вищу юридичну освіту та досвід роботи за фахом або журналісти, які спеціалізуються на висвітленні правозахисної тематики в засобах масової інформації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування