Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для форуму в Сімферополі "Наша Україна" запасається генераторами і мегафонами

П'ятниця, 14 листопада 2003, 14:01
У блоці Віктора Ющенка "Наша Україна" сподіваються, що форум блоку в Сімферополі, запланований на 16 листопада, пройде без ексцесів.

Як заявив у п'ятницю на прес-конференції представник "Нашої України" у Криму Валерій Пробий-Голова, після подій у Донецьку, Сумах і Харкові представники блоку намагалися приділити більше уваги питанням забезпечення безпеки - як учасників форуму, так і їхніх можливих опонентів.

За словами представника блоку, форум пройде в Палаці культури профспілок у Сімферополі, з яким вже укладено договір на проведення акції.

Пробий-Голова підкреслив, що бажання взяти участь у форумі виразили багато представників партій і об'єднань, а також фізичні особи, що не зможуть розміститися в залі на 700 чоловік, тому передбачається трансляція форуму на площу перед палацом.

Можливо, також буде організована відеотрансляція форуму.

Пробий-Голова відзначив, що Крим є "особливим регіоном" України і більш "політично підкованим" порівняно з іншими областями, і виразив надію, що всі бажаючі послухати, що буде говоритися на форумі, зможуть це зробити.

Він також повідомив, що, готуючись до форуму, члени "Нашої України" провели зустрічі з представниками практично всіх політичних партій і об'єднань у Криму, які завірили, що не будуть перешкоджати проведенню форуму і здійснювати провокації.

Зокрема, відбулися зустрічі з представниками проросійських блоків і з лідером кримських комуністів Леонідом Грачем.

"Всі основні політичні опоненти, які могли б виступити - вони завірили, що з їх боку не буде готуватися ніяких провокацій", - відзначив Пробий-Голова.

В той же час, за його словами, "Наша Україна" буде ставитися толерантно до опонентів, які прийдуть із плакатами до Палацу під час проведення форуму, однак просила б, щоб гасла не носили образливого характеру.

Представник блоку відзначив, що з метою запобігання провокацій організатори форуму працюють у тісному контакті з головними управліннями МВС і СБУ в Криму.

За його словами, у форумі в Сімферополі візьмуть участь близько 30 народних депутатів, тому організатори форуму одержали від правоохоронних органів запевнення, що суспільний порядок буде дотриманий на площі і всередині будинку, а також під час пересування парламентаріїв по кримській столиці.

Пробий-Голова також повідомив, що в організаторів форуму є інформація про те, що готуються виїзди з ряду міст, зокрема, з Миколаєва, людей, що спробують зірвати форум у Сімферополі. За інформацією блоку, це особи, що вже намагалися зірвати форум у Херсоні.

Представники "Нашої України" вже проінформували про це міліцію і сподіваються, що правоохоронні органи не допустять ніяких провокацій. Він також відзначив, що зустрічався з прем'єром Криму Сергієм Куніциним і одержав від нього запевнення, що влада поставиться толерантно до проведення форуму. Організатори також вручили запрошення взяти участь у форумі керівництву парламенту й уряду автономії.

Відповідаючи на питання, чи готові представники "Нашої України" до того, що під час форуму в залі може бути відключене світло, що можливі анонімні дзвінки про мінування залу, Пробий-Голова відзначив, що організатори форуму виглядали б несолідно, якби не готувалися до подібних ситуацій.

"У нас є генератори, є запасні системи зв'язку, є мегафони, тобто все те, що забезпечить нормальну роботу форуму", - сказав він, додавши, що організатори форуму домовилися з управлінням внутрішніх справ про попередню перевірку залу, після чого він повинен бути опечатаний і опломбований. Така ж домовленість для уникнення ексцесів досягнута і з пожежними.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: