Донецьку газету "Острів" відмовились друкувати через Васильєва і Ющенка

П'ятниця, 14 листопада 2003, 16:23
"Видавництво "Донеччина" 11 листопада відмовилося друкувати черговий номер газети "Острів".

Як повідомляє інтернет-сайт Центру досліджень соціальних перспектив "Острів", за день до цього головний технолог підприємства Володимир Дятловський в особистій розмові з головним редактором "Острова" Євгеном Талишевим сказав, що не має до видання претензій, але надалі друкувати газету "ми не можемо".

При цьому Дятловський, за словами Талишева, запевнив, що до отримання редакцією офіційного повідомлення про одностороннє розірвання договору черговий номер газети буде надруковано.

Проте вже вранці 12 листопада, коли номер "Острова" із завершенням журналістського розслідування Володимира Бойка "В краю неляканих прокурорів" було зверстано і виведено на друкарські плівки, з виробничого відділу видавництва надійшло телефонне повідомлення, що "Донеччина" друкувати "Острів" більше не буде.

Постійний автор "Острова" Бойко, відомий своїми викривальними статтями про корупцію в правоохоронних органах, переконаний, що відмова "Донеччини" друкувати незалежну газету викликана публікацією його журналістського розслідування щодо церковно-прокурорського бізнесу Геннадія Васильєва.

Саме тому, як вважає Бойко, кандидат на посаду Генпрокурора України віддав наказ "розірвати газету й автора".

Журналіст повідомив, що ввечері 7 листопада хтось невідомий подзвонив йому на домашній телефон і заявив, що "ти вже дописався", "тюремної параші понюхав, тепер голову відіб'ємо".

"Два дні я не міг зрозуміти, з якою саме публікацією зв'язаний загрозливий дзвоник. А минулої неділі мені зателефонував знайомий з Києва і повідомив, що Васильєв наказав прокуророві Донецької області Пшонке негайно вжити заходів щодо мене і тих, хто дав інтерв'ю для статті. Зі слів знайомого, Васильєв дослівно сказав: "извести до третьего колена", - розповів Бойко.

Разом з тим редактор газети Євген Талишев також вважає однією з причин відмови друкувати "Острів" незалежну позицію видання у висвітленні з'їзду "Нашої України" у Донецьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...