Блокада Ющенка в Сімферополі пройде без комуністів Грача, але з альтернативним мітингом АП

П'ятниця, 14 листопада 2003, 17:33
Кримські комуністи не братимуть участь в антиющенківських акціях під час проведення форуму "Нашої України" у Сімферополі.

Цю інформацію депутату блоку Юрію Павленку особисто підтвердив Леонід Грач, голова кримської організації КПУ під час їхньої зустрічі, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"У четвер відбулося засідання Кримського республіканського комітету Комуністичної партії України, на якому було ухвалено рішення про те, що кримські комуністи утримаються від участі в акціях проти "Нашої України" під час проведення форуму демократичних сил у Сімферополі 16 листопада", - повідомив Юрій Павленко.

"Однак влада і досі тисне на кримських комуністів, щоб ті виступили проти Ющенка", - зазначив депутат.

В той же час народний депутат України Павло Качур, який перебуває в Криму, повідомив, що хоча до останнього часу кримська влада не планувала жодних масових заходів на 15-16 листопада, в середу голів місцевих адміністрацій викликали на нараду в Сімферополь і поставили їх перед фактом, що на найближчих вихідних слід організувати масштабний мітинг на підтримку конституційної реформи.

На нараді було сказано, що цей мітинг повинен відбутися просто неба на площі Леніна 16 листопада з десятої до одинадцятої години.

За словами Павла Качура, відповідальним за організацію цього мітингу є перший заступник голови Ради міністрів АРК Володимир Раєнко. Представник "Нашої України" також повідомив, що на мітинг заплановано привезти держслужбовців з усіх куточків АРК.

Павло Качур припускає, що влада вирішила провести альтернативний масовий захід у день кримського форуму демократичних сил, щоб відвернути увагу громадян від форуму демсил, зокрема - змусити місцеві ЗМІ висвітлювати саме провладний захід. На мітинг "одобрямсу" можна буде послатися, відмовляючи в транспорті представникам опозиції або під час забезпечення громадського порядку.

Крім того, народний депутат не виключає, що на форумі демократичних сил, який має відбутися в приміщенні сімферопольського будинку профспілок, будуть організовані провокації, і тоді "альтернативний" мітинг можна буде використати для телевізійної "картинки", мовляв, ось який цивілізований захід організувала влада, і ось як себе поводить опозиція.

При цьому Качур відзначив, що сьогодні є всі підстави остерігатися провокацій, оскільки організаторам форуму демократичних сил Криму стало відомо, що до Сімферополя звезуть ялтинських ПТУшників та студентів миколаївської школи міліції. Студентам пообіцяли по 25 гривень за участь у мітингу та запевнили, що погодують їх після згортання пікету проти Віктора Ющенка.

Павло Качур особливо звернув увагу на те, що організатори антиющенківського пікету гарантували у разі затримання правоохоронцями провокаторів та порушників громадського порядку, що за хуліганів внесуть штраф та заплатять їм після звільнення грошову винагороду.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування