Ющенку хотіли проколоти колеса і забризкати скло

Субота, 15 листопада 2003, 13:29
Дорогу у 30 кілометрах від Луцька у суботу невідомі особи всипали "їжаками" для пошкодження автомобільних шин. Цим шляхом до міста на Форум демократичних сил їхали представники "Нашої України" на чолі з Ющенком.

Делегація "Нашої України" помітила на узбіччі автомобіль "Жигулі" з пошкодженими шинами і звернула увагу на перешкоду. На проїжджій частині зібрали 14 "їжаків", після чого автомобілі продовжили рух.

Також по дорозі до Луцька в провулках населених пунктів стояли молоді люди, які кидали в автомобілі поліетиленові пакети зі сріблястою фарбою, очевидно, намагаючись влучити у лобове скло. Жоден з метальників не влучив у ціль.

Віктор Ющенко, коментуючи на прес-конференції інцидент, заявив, що "шипи на дорозі розкидали не волинські комуністи чи прихильники Партії регіонів – це робила влада".

Під час проведення прес-конференції біля луцького готелю "Україна" розгорнувся пікет, учасники якого тримали гасла зі звинуваченнями на адресу Ющенка у цьогорічній аграрній кризі тощо.

Прес-служба "Нашої України" звертає увагу на те, що з близько 70 осіб, які беруть участь у пікеті, молодих людей небагато – тільки ті, хто тримає в руках транспаранти. Решта пікетників – державні службовці.

На мітингу присутні два заступники голови Волинської обласної державної адміністрації Степан Родач та Олександр Симінський. Також у рядах пікетників знаходився заступник голови Луцької районної державної адміністрації Анатолій Горбатюк разом з усіма керівниками відділів адміністрації.

Ще серед пікетників були присутні працівники обласного центру зайнятості, заступник начальника управління внутрішньої політики Волинської ОДА Ігор Соломон, працівники луцьких ЖЕКів, відділів субсидій тощо.

В коментарі представнику прес-служби "Нашої України" заступник Волинського губернатора Степан Родач повідомив, що прийшов у вихідний день під стіни готелю "Україна", тому що дуже хотів подивитися, що відбуватиметься в місті в день приїзду Ющенка.

Народний депутат України Петро Олійник повідомив, що пікетники-держслужбовці самі зізнаються, що за протести проти Ющенка їм обіцяли додати три дні до відпустки та заплатити по 50 гривень.

Олійник також заявив, що на площі біля готелю "Україна" він став свідком того, як невідомі люди платили по 30 гривень тим, хто обіцяв вигукувати під час проведення Форуму демократичних сил критичні гасла та образи на адресу Ющенка.

Пікет під стінами готелю "Україна" пройшов спокійно, без інцидентів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News