Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко проти уходу Зінченка, але готовий почати політреформу без пропорціоналки

Субота, 15 листопада 2003, 14:09
Лідер КПУ Петро Симоненко заявляє, що його фракція не буде голосувати за відкликання Олександра Зинченка з посади віце-спікера.

"Я категорично заявив, що комуністи в цьому брати участь не будуть. Сказав про це всім, у тому числі й Шуфричу", - повідомив Симоненко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

Як відомо, фракція СДПУ(О) вирішила замінити Олександра Зінченка на Нестора Шуфрича, оскільки перший більше не входить до партії, а квота на дану посаду закріплена за есдеками.

"Я, хоча б з етичних міркувань, не розумію тих, хто сьогодні порушує питання про його відставку", - додав Симоненко. Він спрогнозував, що відставка Зінченка закінчитися провалом.

Коментуючи хід політреформи, Симоненко запропонував погодити обидва законопроекти, схвалені Конституційним судом: "Подивитися, де юридично більш точне формулювання однієї і тієї ж статті, де передбачене більш глибоке реформування системи влади".

Симоненко також запропонував скласти "графік проведення реформи".

Лідер Компартії погодився проголосувати зміни до Конституції в першому читанні до ухвалення пропорційного закону про вибори: "Тобто почати обговорювати і голосувати 226 голосами вже зараз, а десь у лютому, перед остаточним ухваленням змін до Конституції, зробити це лише при наявності підписаної "пропорціоналки".

Симоненко сказав, що виступає за обрання президента парламентом у 2006 році, "після того, як Верховна Рада буде обрана на пропорційній основі".

Симоненко також повідомив, що згоден зі збільшенням терміну повноважень Верховної Ради, але починаючи з парламенту наступного скликання.

Відповідаючи на питання журналіста, Симоненко спростував інформацію, що обговорював з керівництвом президентської адміністрації призначення представників КПУ губернаторами Запорізької і Луганської областей.

"Це чутки. Я пропонував після виборів: от ми перемогли в 11 регіонах, давайте губернаторами там призначимо комуністів. Тоді не погодилися. А тепер хтось навмисно розпускає чутки для того, щоб дискредитувати Компартію", - сказав Симоненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: