Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що Кучма - шантажист

Субота, 15 листопада 2003, 14:34
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко прогнозує позитивну відповідь Конституційного суду щодо правомірності розпуску Верховної Ради президентом.

"Те, що сьогодні виникла розмова про можливість розпуску законодавчого органу, можна розцінювати як політичний шантаж Верховної Ради. Як намагання продемонструвати депутатам, що парламент можна легко поставити на коліна", - сказав Ющенко на прес-конференції в Луцьку, коментуючи звернення Кучми до КС.

"Це один із способів вкотре дестабілізувати політичну ситуацію в державі. Банкова хотіла б мати "ручний" парламент, яким він був кілька років тому, а Верховна Рада нинішнього скликання має значний демократичний потенціал. Тому Банкова постійно намагається відпрацювати різні способи тиску", - додав Ющенко, передає прес-служба "Нашої України".

На думку Ющенка, вердикт КС під час голосування за зміни до Конституції буде важелем тиску на парламент. Адже, за словами Ющенка, "комусь потрібно буде голосувати за спущену згори конституційну реформу, а сьогодні серед депутатів небагато бажаючих підтримати ці зміни".

Говорячи про політреформу, Ющенко сказав, що зранку у нього відбулася розмова з лідером СПУ Олександром Морозом на цю тему. "Опозиція розуміє, що Україні потрібна не лише зміна влади, а суттєва корекція системи влади в державі, щоб у подальшому не повторювалися подібні патології".

"Наша мета – створити в державі такі умови, за яких буде неможливо узурпувати владу, натомість буде сильний президент, сильний парламент, сильний уряд", – зазначив Ющенко.

Він підкреслив, що місцева влада має бути відповідальною перед громадянами, а досягти цього можна через виборність губернаторів.

Лідер "Нашої України" торкнувся проблеми призначення силовиків, зокрема – механізму призначення та звільнення з посади генерального прокурора України.

"Ми досі не можемо отримати вичерпну відповідь, з яких причин Святослава Піскуна відправлено у відставку. Тому "Наша Україна" вимагатиме звіту Піскуна. Суспільство має знати, чому звільнили генпрокурора: чи він наблизився до істини у розслідуванні кримінальних діянь представників влади, чи дійсно припустився порушень, і в такому разі має відповідати перед законом", – наголосив Ющенко.

Він також заявив, що фракція буде наполягати на звітах в парламенті силових міністрів та міністра освіти щодо подій у Донецьку 29-31 жовтня.

Читайте також:

КУЧМА ХОЧЕ РОЗІГНАТИ ПАРЛАМЕНТ. ВІН ПРОСИТЬ У КС ПОВНОВАЖЕННЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування