Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польський спікер заступився за Ющенка, а Литвин – за всіх потерпілих

Понеділок, 17 листопада 2003, 13:09
Маршалок (спікер) Сейму Польщі Марек Боровський сподівається, що українському парламенту вдасться врегулювати ситуацію, що виникла в зв'язку подіями 31 жовтня в Донецьку, де був зірваний з'їзд блоку "Наша Україна".

Як повідомив Боровський у понеділок на брифінгу після зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, це питання зачіпалося на зустрічі, обговорювалися наслідки інциденту в Донецьку і ситуація, що склалася в зв'язку з цим в українському парламенті.

Польський спікер підкреслив, що депутати Сейму не хочуть оцінювати ці події, ґрунтуючись винятково на повідомленнях засобів масової інформації, тому, за його словами, необхідно налагодити відповідні контакти з українськими депутатами.

Відповідаючи на питання журналістів, Боровський підкреслив, що має намір обговорити це питання на зустрічі з лідерами депутатських фракцій і груп Верховної Ради.

Він обмовився, що як людина зі сторони, він повинен бути дуже обережним, говорячи про цю ситуацію.

Боровський відзначив, що в Польщі депутати і громадяни також висловлюють ряд застережень у відношенні "демократичного поводження виконавчої влади". На його думку, важливу роль у врегулюванні таких проблем повинен грати парламент.

Він підкреслив, що дії для вирішення проблем, що виникли в зв'язку з донецькими подіями, починає й український парламент, і виразив надію, що ці дії дадуть результат.

Спікер Польщі виразив переконання, що "депутати, політичні партії повинні мати повні права зустрічатися з виборцями без перешкод", відзначивши, що на зустрічі Литвин погодився з такою позицією.

У свою чергу Литвин уточнив, що не погодився з думкою Боровського, а заявив, що це є його принциповою позицією. "Для мене особливо не має значення, від якої політичної сили депутат. Я їх усіх поважаю", - сказав він.

Український спікер також підкреслив, що на зустрічі відверто викладе своє бачення причин і наслідків подій у Донецьку, дав оцінку того, хто виграв від цього і хто програв.

На його думку, головним є консолідована позиція в парламенті, незалежно від того, яка парламентська фракція "потерпає - ліворуч чи праворуч".

Литвин виразив переконання, що українські депутати повинні вирішувати проблеми у себе вдома, спираючись на демократичний досвід іноземних країн.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...