Партії Ющенка не потраплять до парламенту

Понеділок, 17 листопада 2003, 16:54
Жодна партія з блоку Ющенка не потрапила б парламенту, якби вибори до Верховної Ради відбулися за списками, де були б лише партії.

Такими є результати соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" та компанією "Тейлор Нельсон Софрез Україна" з 30 жовтня до 6 листопада 2003 року.

Якби вибори до Верховної Ради відбулися на початку листопада лише за партійними списками, до парламенту ввійшли б Комуністична партія України (19.6%), Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" (6.9%), Партія "Регіони України" (6.4%), Соціалістична партія України (6.2%), Соціал-демократична партія України (об’єднана) (4.2%).

Не визначилися з вибором партії 24%, а 12% проголосували б проти усіх.

В той же час партії, що входять до блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", згідно з результатами дослідження, не потрапили б до парламенту. Вони отримали б такі результати:

Народний Рух України (Борис Тарасюк) - 2.8%
Українська народна партія (Юрій Костенко) - 1.9%
Партія "Реформи й порядок" (Віктор Пинзеник) - 1.2%
Партія "Солідарність" (Петро Порошенко) - 0.2%
Молодіжна партія України (Юрій Павленко) - 0.8%
Партія "Християнсько-народний союз" (Володимир Стретович) - 0.6%


До парламенту також не потрапили б партія "Трудова Україна" (Сергій Тігіпко) - 1.1%, Партія промисловців і підприємців України (Анатолій Кінах) - 0.6%, Народно-демократична партія України (Валерій Пустовойтенко) 0.7%, зазначається в прес-релізі, поширеному "Демократичними ініціативами".

В той же час, якби вибори до Верховної Ради відбулися на початку листопада за тими ж списками, що й у 2002 році, 4%-й бар’єр здолали би блок "Наша Україна" (23.7%), Комуністична партія України (16.8%), Соціалістична партія України (4.6%), блок Юлії Тимошенко (4.4%) і виборчий блок "За єдину Україну!" (4.2%), Соціал-демократична партія України (об’єднана) (4.2%). Частина тих, хто був готовий узяти участь у голосуванні, не визначилася з вибором партії чи блоку (17%), а 12% проголосували б проти всіх.

Опитування проводилися за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками й охоплює всі регіони України. Було опитано 1200 респондентів. Похибка репрезентативності не перевищує 3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування