Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович думає, що Проді скоро не буде його "розводити" зі статусом

Понеділок, 17 листопада 2003, 17:07
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович сподівається, що в грудні 2003 року Європейська комісія ухвалить рішення щодо надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

Про це прем'єр повідомив у понеділок у ході зустрічі з маршалком (спікером) Сейму Польщі Мареком Боровським.

"Європейська комісія обіцяє в грудні ухвалити це рішення, і підстав відмовити (Україні) ми не бачимо ніяких", - сказав прем'єр.

Янукович нагадав, що не так давно Україна отримала письмове звернення з Єврокомісії з проханням підтвердити виконання деяких питань, які були обов'язковою умовою при наданні статусу країни з ринковою економікою.

За його словами, ці питання "уже вирішені", передає Інтерфакс-Україна.

Як відомо, на минулому тижні Янукович заявив, що президент Єврокомисії Романо Проді не виконує дану обіцянку про надання Україні статусу держави з ринковою економікою.

У понеділок Янукович також відзначив важливість вступу Польщі до Євросоюзу. "Ми постійно співпрацюємо з Польщею в цьому питанні і вважаємо, що нам необхідно найближчим часом усі питання, які ми ставили, об'єднати і підготувати пропозиції України і Польщі, які також стосуються всіх десяти країн, що вступають до ЄС з 2004 року", - підкреслив він.

Янукович також підтвердив позицію українського уряду про створення експертної ради цих країн за участі Єврокомісії.

За його словами, ця рада повинна мати можливість розглянути питання, які стосуються розширення Євросоюзу, "для того, щоб мінімізувати можливі негативні наслідки розширення ЄС".

Прем'єр повідомив, що створення такої експертної ради обговорювалося з представниками майже всіх країн-кандидатів у ЄС, а також у ході зустрічі з комісаром Єврокомісії з питань зовнішньої політики Крістофером Паттеном.

"Він погодився, що це потрібно обов'язково робити. Тому ці пропозиції необхідно узагальнити і найближчим часом, якщо вона (пропозиція) буде нашою спільною позицією, підписати і направити до Єврокомісії", - підкреслив він.

Прем'єр також торкнувся питання добудови нафтопроводу "Одеса-Броди", нагадавши, що зараз американська компанія Energy Solution проводить техніко-економічне обґрунтування щодо напрямку використання нафтопроводу.

"На початку грудня вже будуть перші висновки, і це рішення вкрай необхідне, тому що ми будемо продовжувати будівництво, і необхідно мати підстави для ухвалення важливих рішень щодо розмови з інвесторами, банками, із усіма учасниками цього проекту", - підкреслив він.

Янукович також позитивно оцінив участь Індустріального союзу Донбасу (ІСД) у приватизації металургійного комбінату в Польщі.

"Ми позитивно оцінюємо створені умови конкурсу, у якому бере участь ІСД, і вважаємо, що якщо ця компанія виграє конкурс, вона виконає всі умови, які там будуть створені", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...