Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звіт силовиків можуть виміняти на постійну комісію

Понеділок, 17 листопада 2003, 18:21
У вівторок на голосування у Верховній Раді може бути внесена пропозиція про створення тимчасової спеціальної комісії парламенту по забезпеченню постійного моніторингу щодо реалізації конституційних прав громадян по проведенню мирних заходів, зборів, мітингів і виконанню закону України про статус народного депутата.

Таку домовленість досягнуто в понеділок на засіданні лідерів фракцій і груп у спікера Володимира Литвина.

Як повідомив журналістам прес-секретар спікера Ігор Сторожук, лідери фракцій погодили проект відповідної постанови. У ньому пропонується також рекомендувати обласним і міським радам провести спеціальні засідання, на яких обговорити проблему забезпечення постійного моніторингу щодо реалізації конституційних прав громадян по проведенню мирних заходів, зборів, мітингів, і виконанню закону України про статус народного депутата.

Крім того, у проекті постанови тимчасовій спеціальній комісії парламенту доручається внести пропозицію за регламентом проведення в грудні Дня уряду, присвяченого питанню забезпечення постійного моніторингу у відношенні реалізації таких конституційних прав громадян.

Сторожук підкреслив, що такий варіант проекту постанови є компромісним.

За його словами, Литвин звернувся до учасників засідання з проханням не перешкоджати роботі парламенту, зокрема, дати можливість проголосувати цей проект постанови. Сторожук відзначив, що представники опозиції підтримали цей проект постанови, але заявили, що їм потрібно узгодити його зі своїми фракціями.

За словами прес-секретаря, можливо, у четвер на цьому тижні відбудеться закрите засідання парламенту, на якому буде розглянута ситуація, що склалася у Верховній Раді. У той же час він підкреслив, що остаточне рішення з цього питання буде ухвалюватися в залі.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування