"Наша Україна" готова зняти блокаду парламенту

Понеділок, 17 листопада 2003, 18:51
Парламентська фракція "Наша Україна" готова підтримати проект постанови про створення тимчасової спеціальної комісії парламенту по забезпеченню постійного моніторингу щодо реалізації прав громадян на проведення мирних заходів, зборів і мітингів, і виконання закону про статус народного депутата.

Про це в понеділок в інтерв'ю журналістам заявив представник фракції, лідер партії "Реформи і Порядок" Віктор Пинзеник, повідомивши, що згаданий проект був погоджений у цей день на засіданні лідерів фракцій і груп у спікера Верховної Ради.

За словами Пинзеника, "фракція зацікавлена в тім, щоб парламент працював і був дієздатним". Він також відзначив, що для фракції є головним, щоб події в Донецьку, Харкові, Сумах, де перешкоджали проведенню форумів "Нашої України", "ніколи не повторювалися", щоб правоохоронні органи не втручалися в політичні процеси.

Говорячи про голосування у вівторок по проекту постанови, Пинзеник відзначив, що питання залишається відкритим, оскільки керівники фракцій більшості ще не визначилися з приводу його підтримки.

Відповідаючи на питання, чи можливе блокування опозиційними фракціями роботи парламенту у вівторок, депутат сказав: "Наше поведінка буде залежати від того, яке остаточне рішення приймуть фракції більшості".

Як очікується, у вівторок на голосування в парламенті, зокрема, буде винесене питання про дачу згоди Верховної Ради на призначення першого віце-спікера парламенту Геннадія Васильєва генеральним прокурором України.

Найбільша у Верховній Раді фракція "Наша Україна" нараховує 103 депутати з 450.

У той же час, лідери депутатських груп "Народний вибір" Микола Гапочка і "Народовладдя" Богдан Губський сподіваються, що проект постанови про створення тимчасової спеціальної комісії парламенту з постійного моніторингу реалізації прав громадян на проведення мирних заходів і виконання закону про статус народного депутата буде підтриманий, що дозволить розблокувати роботу Верховної Ради.

Групи "Народний вибір" і "Народовладдя" нараховують відповідно 14 і 21 депутат з 450.

В інтерв'ю журналістам у понеділок після засідання лідерів фракцій і груп у керівництва парламенту Гапочка підкреслив, що проект згаданої постанови погоджений з представниками усіх фракцій, у тому числі "Нашої України".

"Якщо за ніч вони ("Наша Україна") не передумають, то усе буде добре", - сказав він, додавши, що у випадку підтримки постанови парламент зможе перейти до розгляду інших питань порядку денного.

У свою чергу, Губський підкреслив, що якщо положення проекту постанови задовольнять лідерів усіх фракцій і груп, і вони "дадуть слово честі не блокувати роботу парламенту", то Верховна Рада буде працювати і далі.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Звіт силовиків можуть виміняти на постійну комісію



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування