ЮЩЕНКО, СИМОНЕНКО, МОРОЗ І ТИМОШЕНКО БОРОТИМУТЬСЯ СПІЛЬНО

Середа, 19 листопада 2003, 10:09
Фракції "Нашої України", Компартії, Соцпартії та БЮТ підписали декларацію про спільні дії. Про це заявив один із лідерів СПУ Станіслав Ніколаєнко, виступаючи в парламенті.

Він заявив, що документ підписали лідери "Нашої України" Віктор Ющенко, БЮТ Юлія Тимошенко, СПУ Олександр Мороз і КПУ Петро Симоненко.

На сайті "Нашої України" вміщено текст документу, який називається "Меморандум солідарності демократичних сил". В ньому зазначається, що лідери чотирьох сил "висловлюють стурбованість з приводу ситуації, що склалася в Україні".

Чотири опозиційні сили заяляють, що "продовжуватимуть" спільну боротьбу "за конституційні права наших громадян".

З цією метою вони вимагають ще до прийняття Верховною Радою конституційних змін терміново ухвалити і ввести в дію закон про вибори народних депутатів України на пропорційній основі.

При цьому у заяві наголошується, що закон про вибори на пропорційній системі повинен передбачати обрання народних депутатів в єдиному загальнонаціональному багатомандатному виборчому окрузі за списками політичних партій та блоків.

Авторами цього документу є Юрій Ключковський з "Нашої України" та Микола Рудьковський з СПУ.

Автори заяви також розкритикували останні дії влади.

"Внаслідок недолугої аграрної політики країна переживає системну продовольчу кризу, що проявляється у стрімкому зростанні цін на продукти харчування та хліб. З кожним днем рівень соціального захисту громадян України зменшується", - сказано також у заяві.

Ющенко, Симоненко, Мороз і Тимошенко заявляють, що "влада цинічно ігнорує конституційне право людей на соціальний захист, свободу зборів тощо".

"Олігархи монополізували пресу, телебачення та радіо. Незалежні видання переслідуються. Правоохоронні органи захищають інтереси кланів, а не права людей", - говориться в заяві.

"Сьогодні спостерігається шалений позапарламентський тиск на депутатський корпус. Це вкрай негативно позначається на роботі Верховної Ради. Правляча верхівка провокує парламентську кризу, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Після подій у Донецьку весь Український народ остаточно усвідомив сутність цього режиму, який тримається на криміналі, брехні та провокаціях", - зазначається у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...