Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" все ще не любить комуністів, але "все владнається"

Середа, 19 листопада 2003, 11:50
Фракції опозиційної четвірки у Верховній Раді - Компартії, Соцпартії, Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна" - створили робочу групу для роботи над своїм баченням змісту змін до Конституції України.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам у середу лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз, підтвердивши, що лідери опозиційних фракцій підписали меморандум про спільні дії демократичних сил.

За словами Мороза, у "Меморандумі солідарності демократичних сил" фракції відзначають, що сьогодні "влада намагається розлучити, розколоти опозицію".

Опозиційні фракції заявляють про спільні дії, зокрема, щодо проблеми політичної реформи і прийняття закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі, який повинен, за словами лідера соціалістів, бути прийнятий негайно.

Відповідаючи на питання про те, як корелюється підписання меморандуму з заявою фракції "Наша Україна", в якій "нашоукраїнці" фактично звинуватили комуністів у змові з діючою владою, Мороз підкреслив, що це не має принципового значення.

За словами лідера СПУ, все владнається, й опозиція зможе погоджувати свої дії, зокрема, у питанні політичної реформи.

Коментуючи на прохання журналістів збір підписів за відставку віце-спікера Олександра Зінченка, лідер соціалістів підкреслив, що це "чергова розробка адміністрації (президентської), точніше, СДПУ(О)". Мороз підкреслив, що соціалісти не збираються ставити свої підписи.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", фракція блоку "Наша Україна", що залишила у вівторок сесійну залу і не брала участі в голосуванні, у середу бере участь у засіданні парламенту.

В той же час член фракції "Наша Україна" Олег Рибачук заявив, що призначення комуніста Адама Мартинюка на посаду першого заступника голови Верховної Ради України означає, що Компартія "формалізувала свої відносини з владою".

Говорячи про подальші дії фракції "Наша Україна", Рибачук повідомив, що зараз проводяться консультації в рамках "трійки" - соціалісти, БЮТ і "Наша Україна" - про подальші дії.

За словами Рибачука, у фракції "Наша Україна" пройшли дискусії щодо подальшого поводження в парламенті. За його словами, уже відбулися два засідання політичних груп, що входять у фракцію, і вони повинні зібратися ще раз для того, щоб виробити позицію фракції на четвер.

Коментуючи на прохання журналістів підписання декларації про спільні дії лідерами опозиційної "четвірки", Рибачук підкреслив, що цей документ свідчить про позиції всіх чотирьох фракцій по політичній реформі і, зокрема, прийнятті закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

За його словами, підписуючи таку угоду, опозиційні політичні сили підкреслюють, що стоять на позиції необхідності першочергового прийняття закону про вибори до парламенту на пропорційній основі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування