Мартинюк дивується, чому опозиція за нього не голосувала

Середа, 19 листопада 2003, 12:35
Член комуністичної партії Адам Мартинюк хоче почути аргументацію опозиції, чому вони "не дали жодного голосу" під час обрання його першим віце-спікером у вівторок.

Про це Мартинюк заявив в ефірі "Громадського радіо" у вівторок.

"Ситуативно нічого не змінилося, крім того, що і ті наші тимчасові союзники [опозиція] показали своє ставлення до цього [обрання Мартинюка]. Адже вони не дали жодного голосу. Це теж, мабуть, про щось говорить. І мені буде цікаво почути їхню аргументацію, чому вони саме таким чином поступили, якщо вони вважають себе нашими союзниками", - сказав Мартинюк.

За його словами, у даній ситуації союзником комуністів була більшість. Але це також не означає, що вдалося розколоти опозицію.

"Ні, звичайно ні. Я ще раз підкреслюю, що це буде залежати... а вона [опозиція] й до сьогоднішнього дня не була такою єдиною. Вона буде такою і залишатися – тобто, чисто ситуативною", - сказав Мартинюк.

Він наголосив, що комуністи ніколи не зможуть "зрадити свою ідеологію" і підтримати перейменування вулиці в Тернополі на "СС-Галичина", так само як "Наша Україна" ніколи не погодиться, щоб другою офіційною мовою була російська.

"Або ніколи "Наша Україна" не погодиться з тим, щоб ми йшли в ЄЕП, або ніколи комуністи не погодяться, щоб іти в фарватері "Нашої України" і голосувати за НАТО. Тобто, є дуже багато питань, де ми ніколи не будемо єдині, і ми цього не приховуємо, і кожен з нас це добре розуміє. Але там, де питання йде про захист нас від наступів влади, ми будемо єдині", - сказав Мартинюк.

Він сказав також, що події, які відбувалися в Донецьку з "Нашою Україною", розглядаються "далеко не однозначно".

"Ви ж знаєте, що спочатку комуністи відчули на собі таке ставлення у Львові, в інших західних регіонах, зараз вони. Так тоді проти нас хто діяв? Ті, хто сьогодні знаходиться в керівництві "Нашої України", - вважає Мартинюк.

"Але разом з тим ми підтримуємо, що такого бути не повинно. Тобто, життя - воно складне, суперечливе, і ні про що ще моє призначення не говорить", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування