Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не розуміє комуністів, але контролює свої емоції

Середа, 19 листопада 2003, 13:39
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко заявляє, що блок не має наміру переривати співробітництво з фракцією Компартії, хоча йому "незрозумілий шлях, яким ідуть комуністи".

Як повідомив у середу в інтерв'ю журналістам Ющенко, у бесіді з лідером КПУ Петром Симоненком він сказав, що цей шлях "не гармонізує ситуацію в Україні, не приводить до демократизації суспільного і політичного життя".

Лідер "Нашої України" відзначив, що для нього поведінка комуністів видається логічною, і не виключив, що "завтра комуністи підпишуть із владою концепцію політичної реформи". "Вони йдуть своєю дорогою, але вона для мене незрозуміла", - підкреслив Ющенко.

За його словами, підтримка комуністами рішення про призначення Геннадія Васильєва генпрокурором "засвідчила, що вони вступили в спільну гру з владою".

Разом з тим, підкреслив лідер "Нашої України", незважаючи на це, він має намір продовжувати співробітництво з комуністами з тих питань, де можна виробити загальну позицію "проти тих або інших ганебних рішень".

"Я буду намагатися це робити, тому що закрити двері хоча б на якісь елементарні можливості тільки через емоційну реакцію було б неправильно", - підкреслив Ющенко.

Ющенко повідомив також, що фракція "Наша Україна" не бере участі в зборі підписів за відставку Олександра Зінченка з посади заступника голови Верховної Ради України.

Ющенко відзначив, що йому відомо про збір підписів за відставку Зінченка, і завірив, що його фракція до цього ніякого відношення не має.

На думку лідера "Нашої України", збір підписів за відставку віце-спікера спрямований на утримання парламенту України "у постійному конфлікті". "Тут сьогодні формується чергова точка протистояння", - сказав він.

Як повідомив раніше координатор парламентської більшості Степан Гавриш, збір підписів за зняття з посади заступника голови парламенту Зінченка проходить відповідно до рішення фракції СДПУ(О). Відповідні списки на сьогоднішній день уже є в кожній фракції і групі, сказав Гавриш.

Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз заявив, що соціалісти також не збираються ставити свої підписи на підтримку відставки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...