Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова знову хоче закрити "Сільські вісті"

Середа, 19 листопада 2003, 17:24

Соціалістична партія України закликає всі опозиційні сили стати на захист газети "Сільські вісті", яку влада намагається закрити. Про це говориться в заяві соціалістів, поширеній прес-службою партії.

В заяві повідомляється, що 18 листопада Асамблея нацменшин за ініціативою голови держкомітету України у справах національностей та міграції Геннадія Москаля прийняла звернення до президента про закриття газети "Сільські вісті" за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Це звернення є реакцією на статтю професора Василя Яременка "Євреї в Україні сьогодні: реальність без міфів", передрук якої вийшов 30 вересня в газеті "Сільські вісті", чимало пасажів якої можна розцінити як антисемітські.

В статті, зокрема, зазначалося, що "як і в минулі віки, єврейство сьогодні прагне панувати, та вже й панує над українським народом, і збагачується за його рахунок".

В той же час, зазначається в заяві СПУ, в матеріалах газети "насправді ніякого розпалювання не було — було звичайне, розважливе обговорення накопичених гострих проблем в народногосподарському й духовному житті народів України".

Соцпартія розцінює ці дії Асамблеї нацменшин як інспіровані ззовні. "Це зловісне яйце, знесене на Банковій, а його завдання має стратегічні наміри — перед виборами президента знищити всю опозиційну пресу", - говориться в заяві.

"Не випадково здійснення цього злочинного плану починається з "Сільських вістей" як наймасовішого, найчеснішого і найавторитетнішого видання об’єднаної опозиції. Таким чином кучмівський режим прагне закрити рота всьому народу України", - наголошують соціалісти.

Соціалісти повідомляють, що на місцях дано вказівку зривати передплату на газети "Товариш" та "Сільські вісті".

Соціалістична партія України звертається до читачів "Сільських вістей", до всього українського народу із закликом "захистити народний часопис від злочинного режиму".

Вона також вимагає від Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації негайно розглянути ситуацію, яка склалася навколо "Сільських вістей" і забезпечити газеті "нормальне життя".

Соцпартія просить підтримки всіх фракцій і партій: "Станьте на захист "Сільських вістей". Пам’ятайте, якщо ви промовчите, режим не забариться розправитися і з вашим виданням. І з вами також. Не дайте "спалити" "Сільські вісті". Пам’ятайте: в пожежі горить все!", - говориться в заяві соціалістів.

Як відомо, в 2000 році "Сільські вісті" намагалися закрити через проблеми з податковою.

Читайте також:

Карта антисемітизму у передвиборчій грі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...