Єдиний кандидат Ющенко-Тимошенко-Мороз буде в березні?

Четвер, 20 листопада 2003, 11:58
Коаліцію опозиційних сил у складі Ющенка, Мороза, Тимошенко з висунення єдиного кандидата на вибори 2004 буде створено навесні. Таке сподівання висловив депутат "Нашої України" Юрій Костенко в ефірі програми "Час".

"Я вважаю, що коаліція, попри певні труднощі, за участі й Тимошенко, і Мороза буде сформована у березні-квітні наступного року, у відповідності до вимог закону про вибори президента. Саме на це спрямовані наші переговори", - заявив лідер УНП.

"І те, що ми вже досягли порозуміння у головних питаннях, наприклад, політична реформа, якою вона має бути, головні позиції щодо політичної реформи. Це вселяє надію, що ми узгодимо так спільну програму, ну, а за цим буде і спільний кандидат", - цитує Костенка "Огляд тетеефіру".

Костенко відзначив, що такий термін (весна) "обумовлюється вимогами закону" про вибори.

Лідер УНП відзначив, що переговори відбуваються постійно.

"Ми провели дуже багато різного роду політичних дискусій і я ж вам кажу, що ми вже суттєво наблизили свої позиції. Якщо говорити, наприклад, про... декілька місяців тому наші позиції у багатьох питаннях відрізнялися принципово, то сьогодні ми в більшості позицій маємо спільну точку зору", - зазначив він.

"І за цим меморандумом "четвірки" буде меморандум "трійки", тобто це ті сили, які задекларують своє прагнення до сформування єдиної демократичної коаліції і єдиного кандидата", - висловив припущення Костенко.

Відповідаючи на питання щодо меморандуму про спільні дії, підписаного у середу, Костенко зазначив, "відбулися дуже довгі дискусії і ми відпрацювали лише спільну позицію в частині закону про вибори на пропорційній основі".

Він відзначив, що документ редагували практично усі керівники фракцій, зокрема були редакційні правки Мороза, Симоненка, Вінського.

Лідер УНП назвав підписання меморандуму необхідним кроком, оскільки опозиція може впливати лише на конституційні зміни, де потрібно 300 голосів. "Підписавши цей меморандум, ми маємо надію на те, що якщо уже і розпочнеться політична реформа, то принаймні з ухвалення закону про вибори на пропорційній основі", -додав Костенко.

Він також зазначив, що "Наша Україна" не ображається на комуністів за входження в президію парламенту, але наголосив, що останнім усе ж слід визначитися.

"Ми не говоримо про образи. В політиці не можна ображатися, Ви праві. Але ідеться про інше. Коли у травні 2002 року "Нашій Україні" пропонували сформувати більшість і увійти до складу президії Верховної Ради, то тоді саме комуністи заперечували це, мотивуючи тим, що якщо ми в опозиції, то ми не можемо входити у керівництво Верховної Ради", - сказав Костенко.

"А щодо рішення комуністів увійти сьогодні до керівництва Верховної Ради, таким чином взяти на себе відповідальність більшості за дії уряду, то я хотів би відзначити, що вони знаходяться у дуже важкому становищі. Завтра вже буде голосування про зменшення мінімальних розмірів заробітної плати з 237-ми до 205-ти, і комуністам треба визначатися. Післязавтра буде бюджет, у якому практично не передбачено жодних соціальних...", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування