Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко перевірить, чи не вкрав Савенко гроші УТ-1 за рекламу

Четвер, 20 листопада 2003, 12:41
Верховна Рада перевірить виконання Національною телекомпанією України вимог законодавства по використанню бюджетних засобів і веденню фінансово-господарської діяльності.

За відповідну постанову проголосували 215 депутатів з 436, що зареєструвалися в залі. Для ухвалення рішення про створення комісії, відповідно до регламенту, необхідно 150 голосів.

Виступаючи з трибуни парламенту, голова комітету з питань свободи слова й інформації Микола Томенко (фракція "Наша Україна") підкреслив, що діяльність НТКУ вимагає перевірки, оскільки, за даними комітету "мільйонні кошти", які надходять від реклами, витрачаються компанією не за призначенням.

"У минулому році НТКУ при попередньому її президенті Ігорю Сторожуку отримала доходів від реклами 15,5 млн. гривень. У цьому році за 9 місяців при новому президенті (Олександрові Савенку) телекомпанія отримала 3 млн. 500 тисяч доходів. Куди поділися десятки мільйонів гривень з реклами?", - запитав Томенко.

У той же час, за словами депутата, протягом місяця "проводилася інформаційна кампанія, що зводилася до наступного: нібито Верховна Рада, Голова ВР, комітети, народні депутати не турбуються про НТКУ, хочуть позбавити її державного фінансування".

"Позиція комітету однозначна - слідча комісія ВР повинна розібратися і недопустити ситуацію, коли хтось краде державні кошти, а працівники НТКУ їх не отримують", - наголосив Томенко, виступаючи з трибуни.

Відповідно до постанови, за результатами перевірки у Верховній Раді буде заслуханий звіт слідчої комісії.

В той же час, перед цим Верховна Рада не підтримала ініціативу Томенка про заслухання в парламенті звіту голови Національної телерадіокомпанії Савенка та голови Держкомітету з телебачення й радіомовлення Чижа. За проголосувало лише 176 депутатів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування