Чубайс купить українські обленерго, незважаючи на протести опозиції

Четвер, 20 листопада 2003, 13:19
Голова правління РАО "ЄЕС Росії" Анатолій Чубайс висловив упевненість, що енергохолдинг у перспективі успішно реалізує свої плани по придбанню ряду енергоактивів України.

Виступаючи перед студентами Казанського енергетичного університету, він заявив, що в енергосистемі України РАО ЄЕС "обов'язково одержить свою частину, незважаючи на протести опозиції (України ), підтримані позавчора міністром енергетики (України)".

"Це ми вирішимо обов'язково", - підкреслив голова РАО ЄЕС.

Раніше енергохолдинг заявив про свої плани брати участь у приватизації електророзподільних компаній України. Однак напередодні ряд представників влади республіки висловилися проти цього. Основним їхнім аргументом було те, що РАО ЄЕС як державній компанії спочатку потрібно завершити власну приватизацію і тільки потім братися за приватизацію енергооб'єктів інших країн.

Енергохолдинг уже контролює енергооб'єкти у Вірменії і Грузії, має намір брати участь у приватизації Молдавської ГРЕС, а також найближчим часом планує завершити проект у Казахстані. Крім того, РАО ЄЕС має плани по придбанню енергоактивів у ряді інших країн.

Інтерфакс-України



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування