Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко і Томенко заборонять Медведчуку й Пінчуку володіти телеканалами?

Четвер, 20 листопада 2003, 13:48
Верховна Рада в четвер ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до закону про телебачення і радіомовлення в новій редакції.

За це рішення проголосували 280 народних депутатів з 439, що зареєструвалися в залі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Авторами законопроекту є віце-спікер Олександр Зінченко, голова комітету з питань свободи слова й інформації Микола Томенко, член цього комітету Юрій Артеменко, Микола Баграєв і Володимир Яворівський.

Відповідно до законопроекту, держава встановлює обмеження стосовно монополізації ТРК промислово-фінансовими, політичними й іншими групами або окремими особами.

Вона також гарантує захист ТРК від фінансового і політичного тиску з боку фінансово-політичних груп, а також органів держвлади і місцевого самоврядування.

Законопроект забороняє цензуру інформаційної діяльності ТРК.

Телерадіоорганізація незалежна у визначенні змісту програм і передач. Не мотивоване законом втручання органів держвлади або місцевого самоврядування, організацій, суспільних і релігійних об'єднань у сферу професійної самостійності ТРК не допускається.

Також забороняється будь-який пряме бюджетне утримання ТРК органами держвлади.
Всі ТРК підлягають держреєстрації, яку проводить Нацрада з телерадіомовлення шляхом внесення в держреєстр ТРК і видачі реєстраційного посвідчення.

Законопроект визначає, хто має право створювати ТРК. Зокрема, іноземні фізичні особи можуть мати у власності або контролювати будь-яким способом не більше 35% статутного фонду ТРК.

Національна телекомпанія і національна радіокомпанія є державними. У складі НТКУ і НРКУ діють громадські ради, до складу яких входять 17 членів. Персональний склад суспільних рад НТКУ і НРКУ затверджується Верховною Радою.

У їхній склад входить по 9 осіб, запропонованих парламентом і президентом, і 4 особи, запропонованих об'єднаннями громадян. Вони призначаються і звільняються з посади президентом за поданням парламенту. Кандидатури на посаду керівників НТКУ і НРКУ визначає і вносить у Верховну Раду громадська рада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...