Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецька влада закликає земляків не зносити принижень від агресивного Ющенка

Четвер, 20 листопада 2003, 14:30
Донецька облрада на своїй ХІІ сесії в четвер одноголосно прийняла звернення до жителів області, в якому засуджуються дії блоку "Наша Україна" 31 жовтня.

"Дорогі земляки! Депутати Донецької обласної ради вкрай стурбовані спробами окремих політичних сил, які увірували в свою винятковість, монополізувати право політичного вибору", - наводить слова звернення прес-служба облради.

У зверненні зазначається, що "30 - 31 жовтня представники блоку "Наша Україна" дали українському суспільству своє трактування демократичних цінностей".

"Ми всі стали свідками того, як голосні слова про порятунок Батьківщини були підмінені агресією й ультиматумом, неповагою до історичних традицій і конституційного права громадян на свободу слова, мітингів і демонстрацій.

Нам дуже шкода, що в свідомості деяких політиків Донбас представляється як "резервація", а проведення з'їзду в Донецьку - як "бій на території супротивника", - говориться в зверненні.

"Донецька область - це 10% населення України, її індустріальне серце, що виробляє більше 20% обсягу валового внутрішнього продукту країни. Це край, у якому живуть і працюють роботящі люди - патріоти своєї землі.

Намагаючись виправдати свій низький рейтинг у Донецькій області, пан Ющенко поспішив перекласти відповідальність за те, що відбувається, на органи місцевого самоврядування. Декларуючи на словах розширення прав територіальних громад, він на ділі в ультимативній формі зажадав звіту від легітимно обраних органів влади", - вважають депутати облради.

"Стає очевидним, що подвійні стандарти — це головні аргументи так званих "борців" за свободу і демократію.

З усією відповідальністю заявляємо: Донбас ні перед яким політичним угрупованням звітувати не буде!

Донбас не потерпить ні принижень, ні образ. Наш гордий край був і залишиться символом дружби, миру, згоди і поваги до людей!", - сказано в зверненні.

До прийняття звернення з осудом дій блоку "Наша Україна" на донецькій облраді виступили донецький міський голова Олександр Лук'янченко і народний депутат України Андрій Клюєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування