Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна", БЮТ, СПУ і КПУ знову об'єдналися. Тепер навколо зарплати

Четвер, 20 листопада 2003, 16:22
Представники четвірки опозиційних депутатських фракцій у Верховній Раді вимагають встановлення розміру мінімальної зарплатні на рівні 237 гривень, а не 205, як пропонує Кабмін.

Про це говориться в заяві фракцій блоку "Наша Україна", Комуністичної партії України, Соціалістичної партії України та блоку Юлії Тимошенко, поширеній прес-службою СПУ.

Опозиція зазначає, що в травні минулого року під тиском опозиції Верховною Радою України ухвалено закон, який однозначно визначає: "З 1 січня 2003 року розмір мінімальної заробітної плати 185 гривень на місяць, а з 1 грудня 2003 р. — 237 гривень на місяць".

В той же час, зазначає "четвірка", нині Кабінет Міністрів, "брутально нехтуючи цим законом, намагається протягти через Закон України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" зменшення мінімальної зарплати з 1 січня 2004 до 205 гривень, а введення розміру 237 гривень лише з листопада 2004 року".

Опозиція наголошує, що Кабінет Міністрів іде на такі дії, коли "вже в усіх регіонах представники влади офіційно заявили: ціни зросли на 30-130 відсотків, зростають ціни на квартплату та енергоносії, дорожчає проїзд у транспорті".

"Люди в розпачі. Вони з усіх сил чекають 1 грудня з надією на підвищення мінімальної зарплати, щоб якось вижити. І в цей час так цинічно пропонувати обдурити їх — не здійснити законного підвищення мінімальної зарплати - може лише уряд, який за всіма моральними якостями, зневажливим ставленням до свого народу відповідає моральному рівневі президента України і цілковито служить олігархам, котрі якраз і не хочуть платити зароблене людям", - сказано в заяві.

Опозиція пов'язує такі дії влади з накопиченням капіталу перед виборами.
"Саме з цієї причини в бюджеті-2004, який після першого читання збільшено на 2,5 мільярди гривень, особливо щедро підживлено вугільну промисловість, будівництво шляхів та інші статті, в яких зацікавлені олігархічні капітали та з яких найлегше буде "витягти" гроші для фінансового забезпечення злочинних намірів влади під час виборної кампанії", - зазначає опозиційна "четвірка".

У зв'язку з цим опозиція заявляє, що не допустить маніпуляцій з бюджетом—2004: мінімальна заробітна плата з 1 грудня 2003 року повинна становити ту суму, яка передбачена законом, тобто 237 гривень.

Опозиція закликає всі фракції Верховної Ради України підтримати їх позицію.
Це друга політична заява, підписана чотирма лідерами опозиції. У середу опозиція підписала меморандум про спільні дії
при проведенні політреформи, зокрема щодо обов'язковості ухвалення закону про вибори на пропорційній основі.

Читайте також:

ЮЩЕНКО, СИМОНЕНКО, МОРОЗ І ТИМОШЕНКО БОРОТИМУТЬСЯ СПІЛЬНО


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування