Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ОБІЦЯЄ ЗІРВАТИ СЦЕНАРІЙ ПОЛІТРЕФОРМИ ВЛАДИ

Четвер, 20 листопада 2003, 18:30
Соцпартія України заявляє, що останні події говорять про небажання влади провести політичну реформу.

"Сучасна влада ніякої політичної реформи, спрямованої на демократизацію суспільного життя, створення реального механізму підконтрольності влади народу, проводити не збирається", - ідеться у заяві політвиконкому СПУ та фракції соціалістів, поширеній у четвер.

За словами СПУ, це видно з "перебігу політичних подій, лінії поведінки влади, блокування розгляду закону про вибори на пропорційній основі та демократичного варіанту проекту змін до Конституції пропрезидентською більшістю у Верховній Раді, безпрецедентних за брутальністю подій в Донецьку та Сумах".

"Погано прихованими є наміри влади щодо виборів президента України у 2004 році. Режим намагається протиставити Захід та Схід України, щоб потім виступити "миротворцем", провести свого кандидата, ім’я якому - Кучма-3", - ідеться у заяві.

Як зазначається у заяві СПУ, для цього сценарію "передбачаються всі методи, зокрема створення цейтноту для проведення конституційних змін, та в його умовах ухвалення абсурдної процедури виборів президента нинішнім складом парламенту".

Соціалісти заявляють, що "будуть всіма засобами протидіяти намірам влади, втіленню її сценарію".

СПУ каже, що "сьогодні як ніколи потрібні узгоджені дії опозиційних сил".

Соцпартія закликає опозиційні фракції провести політреформу: "Ми розраховуємо на те, що лідери опозиції, координуючи свої дії тепер та в період президентської кампанії, поєднають свої зусилля довкола ключової мети — здійснення об’єктивно назрілої політичної реформи".

"Найважливішими елементами" соціалісти вважають пропорційну систему виборів до всіх рівнів рад, всенародні вибори президента у 2004 році на п’ятирічний термін, обмеження його повноважень після виборів до Верховної Ради України у 2006 році.

СПУ також зазначає, що ставлення до здійснення політичної реформи визначатиме позицію СПУ щодо "формату участі партії у президентській кампанії".

Заява підписана лідером СПУ Олександром Морозом.

Як відомо, влітку 2003 року Мороз брав участь у переговорах із головою адміністрації президента Віктором Медведчуком щодо проведення змін до Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування