Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАСТУПНИК МОРОЗА ТАЄМНО ЗВЕРНУВСЯ ДО ЮЩЕНКА, ТИМОШЕНКО І СИМОНЕНКА ЩОДО ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

Четвер, 20 листопада 2003, 19:12
Один із керівників Соцпартії Йосип Вінський звернувся до лідерів "Нашої України", КПУ, СПУ і БЮТ з пропозицією висунути Олександра Мороза єдиним кандидатом на президенти від четвірки.

Цю інформацію в інтерв'ю "Українській правді" підтвердив сам Йосип Вінський.

"Так, існує такий лист, він носить конфіденційний характер. Він є моїм особистим зверненням до Ющенка, Тимошенко, Симоненка і Мороза як до колег, людей, яких я добре знаю", - зазначив Вінський.

Він підкреслив, що появу цього листа не узгоджував з Олександром Морозом, і вручив його лідеру СПУ так само як і трьом іншим лідерам четвірки у понеділок.

На питання, як Мороз прореагував на цей лист, Вінський сказав: "Олександр Олександрович сказав, що це піде в пресу і почнуться коментарі. Але я сказав, що це моя особиста позиця".

"Мороз сказав, що вважає неправильною появу такого листа", - зазначив Вінський.

Він додав, що поки немає ніякої реакції на його звернення з боку трьох інших адресатів.

Вінський відмовився коментувати зміст листа, але додав, що він займає дві сторінки.

"Там є загально-політична оцінка ситуація в державі і є моє бачення моделі, яка нав'язується Україні. І там є мої пропозиції і висновки", - додав один із лідерів СПУ.

"На написання листа мене надихнуло те, що раніше я в аналізі ситуації не помилявся, і я бачу ситуацію незаангажовано, бо спостерігаю за нею збоку, я не балотуюся на президентських виборах", - пояснив Вінський.

На питання, чому Мороз має стати єдиним кандидатом, а не Ющенко, який має найвищий рейтинг, Вінський сказав: "У 1999 році Симоненко мав найвищий рейтинг, але він програв. А зараз у Ющенка рейтинг нижчий, ніж був тоді у Симоненка".

Відповідаючи на питання, чи не думає він, що Кучма балотуватиметься на третій термін, Вінський зазначив: "Я цього не виключаю".

Вінський також заперечив, що заява політвиконкому СПУ і фракції Соцпартії є реакцією на його лист. У четвер ці органи соціалістів заявили, що ставлення партнерів по опозиції до політреформи визначатиме позицію СПУ щодо "формату участі партії в президентській кампанії".

Йосип Вінський є другою особою у СПУ. Він є першим секретарем партії, очолював передвиборчий штаб соціалістів на виборах-2002.

Читайте також:

МОРОЗ ОБІЦЯЄ ЗІРВАТИ СЦЕНАРІЙ ПОЛІТРЕФОРМИ ВЛАДИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування