Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна приєднується до Європи. В енергетиці

П'ятниця, 21 листопада 2003, 10:45
Міністерство палива та енергетики України разом з Об'єднанням з координації та передачі електроенергії (UCTE) розпочинають роботу щодо підготовки об'єднаної енергетичної системи України до синхронної роботи з європейською енергосистемою UCTE.

Таке рішення було прийняте за підсумками візиту до України офіційної делегації UCTE на чолі з генеральним секретарем Об‘єднання паном Біалом, йдеться в повідомленні мінпаливенерго.

Візит відбувся 18-19 листопада на запрошення міністра палива та енергетики України Сергія Єрмілова, який на час переговорів з делегацією UCTE перервав свою відпустку.

За словами українського міністра, мета проекту, щодо якого досягнуто домовленості у ході переговорів, полягає в якнайшвидшому об'єднанні енергосистем України та Європи з одночасним пристосуванням вітчизняної енергосистеми до норм та стандартів європейських країн.

У ході переговорів керівництво UCTE висловило задоволення результатами пілотного проекту - інтеграції південно-західної частини енергосистеми України, так званого "острова Бурштинської електростанції", до енергосистеми UCTE, який був запроваджений у 2002 році.

Під час переговорів українську сторону було поінформовано, що UCTE ухвалило рішення про надання постійного дозволу на синхронну роботу південно-західної частини енергосистеми України з енергосистемою Європи.

Також за підсумками зустрічі з делегацією UCTE Україна погодилася взяти участь в Робочій групі, що розглядатиме питання приєднання до енергооб'єднання UCTE інших країн СНД. Реалізація цих проектів має відбуватися паралельно з об'єднанням української енергосистеми з UCTE.

Сторони відмітили, що на глобальне дослідження проекту по приєднанню всієї енергосистеми країн СНД та складання взаємопогодженого каталогу вимог необхідно не менше 3-х років, після чого буде можливим визначити обсяги фінансування та терміни. Через це позиція України полягає в поетапному підключенні енергосистем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування