Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фондовики і антимонопольний комітет нічого не знають про придбання Чубайса

П'ятниця, 21 листопада 2003, 13:23
Антимонопольний комітет України (АМК) не давав РАТ "Єдині енергетичні системи Росії" дозволу на купівлю акцій "Чернигів-", "Львів-", "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго". Про це повідомили в прес-службі АМК.

За даними прес-служби, РАТ "ЄЕС Росії" не зверталося за таким дозволом. "У нас не було і, станом на сьогодні, немає такого звернення", - зазначив керівник прес-служби АМК Роман Клим.

Він додав, що комітет також не має в своєму розпорядженні інформації про факт укладення операції. "Ми не можемо ані підтвердити, ані спростувати факт купівлі обленерго РАТ "ЄЕС Росії", - сказав керівник прес-служби.

При цьому Клим не виключив, що РАТ "ЄЕС", придбавши пакети обленерго, порушило українське конкурентне законодавство. "У разі здійснення операції ми не виключаємо, що РАТ могло порушити законодавство", - зазначив він, додавши, що Антимонопольний комітет має намір вивчити це питання.

На український фондовий ринок станом на п'ятницю також не надходило жодної інформації, яка б підтверджувала факт продажу пакетів акцій п'яти українських обленерго РАТ "ЄЕС Росії". Про це повідомив аналітик київської інвесткомпанії "Dragon Capital" Андрій Дмитрієнко.

За його словами, до нього звернулися представники російського видання "Ведомости" з проханням прокоментувати інформацію щодо реалізації пакетів п'яти українських обленерго РАТ "ЄЕС Росії".

Як повідомлялося, російське видання "Ведомости" опублікувало інформацію про покупку енергохолдингом РАТ "ЄЕС Росії" 40-процентних пакетів акцій п'яти енергорозподільчих компаній України ("Чернігів-", "Львів-", "Полтава-", "Прикарпаття-" і "Сумиобленерго") у структур українського підприємця Костянтина Григоришина.

UNIAN

Читайте також:

Чубайс купив українську енергетику в Григоришина


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування