Посольство США каже, що ЗМІ збрехали про "Одеса-Броди"

П'ятниця, 21 листопада 2003, 17:21
Посольство США спростовує нещодавні повідомлення ЗМІ щодо нафтопроводу "Одеса-Броди". Про це йдеться в прес-релізі посольства, розповсюдженому в п’ятницю.

"Посольство США вітає посилену увагу ЗМІ до розвитку проекту нафтопроводу "Одеса-Броди". Ми твердо переконані, що цей проект має стратегічне значення для України, а також хочемо забезпечити максимальну відповідність інформації, яка повідомляється широкій громадськості, існуючим фактам", - говориться в прес-релізі.

З огляду на це, посольство хоче прояснити твердження про "Одеса-Броди", які мали місце в нещодавніх повідомленнях у пресі.

У прес-релізі відзначається, що жоден з представників уряду США не робив жодних повідомлень про контракт на транспортування нафти нафтопроводом "Одеса-Броди".

Також ніхто з представників посольства США не мав контактів з компанією ChevronTexaco для обговорення проекту використання цього нафтопроводу.

Посольство також відзначає, що нещодавні повідомлення в ЗМІ повністю спотворили та сфабрикували цитати щодо переговорів чи переписки між урядом США та американськими нафтовими компаніями після візиту прем'єр-міністра України до Вашингтону.

Повідомляється також про неправдиві повідомлення щодо намірів компанії ChevronTexaco.

"ChevronTexaco повідомляла уряд США про те, що вона конструктивно співпрацює з ВАТ "Укртранснафта" на підтримку політики українського уряду щодо інтеграції цього проекту з системою європейських нафтопроводів з метою забезпечення надійного та економічного прямого транспортування різних сортів нафти-сирцю до нафтопереробних заводів Європи", - сказано в прес-релізі.

Як повідомлялося, раніше стався конфлікт між американським посольством та агенцією УНІАН, яка нібито неправильно цитувала співробітницю амбасади Мішель Дастін ван Райн щодо ймовірного підписання угоди між "Укртранснафтою" та американською компанією Chevron-Texaco про транспортування українським нафтопроводом "Одеса-Броди" близько 14 млн. тонн каспійської нафти в Європу.

Дастін ван Райн заявила, що ніколи не говорила про конкретні компанії, контракти й обсяги нафти, тоді як агенція стверджувала, що нічого не перекручувала і має на підтвердження своєї правоти запис розмови з працівницею посольства.

Читайте також:

Chevron-Texaco готова качати нафту по "Одеса-Броди", але є 2 "але"

Американці не обіцяли використовувати "Одеса-Броди"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування