Янукович підбив підсумки за рік: іноді йому теж соромно

П'ятниця, 21 листопада 2003, 18:37
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович називає досягненням у роботі за рік першого українського коаліційного уряду 100%-ое виконання збалансованого держбюджету, рішення проблем з FATF, поліпшення кредитного рейтингу України і підвищення зарплат і пенсій.

Про це прем'єр, призначений 21 листопада минулого року, повідомив у п'ятницю журналістам, коментуючи роботу уряду України за рік.

"Для того, щоб дати оцінку, потрібно проаналізувати, що ми одержали на початку і що ми маємо сьогодні, - відзначив Янукович. - Уряд одержав від попереднього уряду такі складності, як розбалансований бюджет, санкції FATF, кризу в аграрному секторі, великий зовнішньоекономічний борг, пік якого по виплатах припав на нинішній рік".

Прем'єр підкреслив, що в даний час країна має збалансований бюджет, що "вперше в історії України виконується на 100%, поточні виплати зовнішнього боргу за рахунок бюджетних коштів, поліпшення інвестиційного рейтингу України".

"Усі показники в країні, крім АПК, значно покращилися", - сказав він.

Разом з тим, прем'єр назвав і "хворобливі, складні питання", що досі не вирішені. Такими питаннями, за його словами, є ситуація в житлово-комунальному господарстві і комунальній реформі в цілому. "Мені буває соромно, коли я відвідую наші міста і бачу житлово-комунальне господарство в упадке. Нам треба терміново зайнятися цим питанням, і в 2004 році ми почнемо його реформу", - сказав Янукович.

Іншим важливим питанням, над яким уряд має намір продовжити роботу в майбутньому, прем'єр назвав підвищення рівня життя українських громадян. "Нам частково вдалося шляхом підвищення зарплати, пенсій і ухвалення рішення про зниження податкового тиску поліпшити ситуацію ", - відзначив він.

"Це спільне досягнення уряду, Верховної Ради, президента, усіх громадян України", - заявив прем'єр.

Відповідаючи на питання, чи вистачає йому часу для спілкування з родиною в зв'язку з такою зайнятістю, Янукович сказав: "Коли є бажання - завжди вистачає, а в мене бажання є".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News