ЯКЩО ШУФРИЧ НЕ СТАНЕ ВІЦЕ-СПІКЕРОМ, СДПУ(О) ПОЧНЕ ДІЛИТИ КОМІТЕТИ

П'ятниця, 21 листопада 2003, 18:52
Народний депутат України із фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич вважає, що у парламенті теоретично можлива ротація керівництва комітетів.

Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю УНІАН у Києві.

На запитання, чи можлива ротація керівництва комітетів Верховної Ради, Шуфрич відповів, що "теоретично, якщо з нас знімуть зобов'язання щодо виконання вимог і положень угоди, що стосувалась утворення парламентської більшості, розподілу керівних посад у комітетах та формування коаліційного уряду. Ми не маємо ніяких перепон щодо ініціації таких питань".

На запитання, на які в такому разі комітети претендуватиме СДПУ(О), депутат зазначив, що "ми зараз не говоримо про те, чи ми взагалі на щось претендуємо, йдеться про принципи. Якщо цей принцип діє, ми будемо його дотримуватись. Якщо він не діє, то можливі різні варіанти".

Шуфрич нагадав, що фракція СДПУ(О) прийняла рішення про відкликання Олександра Зінченка з посади заступника голови ВР бо він вже не є членом партії. Він зазначив, що згідно з розподілом керівних посад у ВР посада заступника голови парламенту є квотою СДПУ(О), і соціал-демократи за цю посаду "погодились віддати керівництво в принаймні у трьох комітетах".

Він також сказав, що керівництво парламенту обирали "силами партій, які входили до блоку "За єдину Україну", та силами соціал-демократів, і ми мали моральне право претендувати на свою частку під час обрання керівництва комітетів ВР".

"Однак після того, як ми власними силами обрали президію ВР, ми погодились врахувати при розподілі керівних посад у парламентських комітетах принцип врахування місць у президії і таким чином позбавили нашу фракцію можливості отримати як мінімум три посади керівників комітетів", - зазначив депутат. "Тому зараз ми попросили фракції меншості, щоб вони подали підписи для того, щоб виконати процедуру відкликання Зінченка з посади", - сказав Шуфрич.

Він наголосив, що "формально у нас достатньо підписів, щоб ініціювати це питання". Він зауважив, що "ми хочемо побачити, хто сьогодні дотримується принципів червневої угоди 2002 року, а хто ні".

"У залежності від того, яка буде відповідь, ми будемо вважати або в цілому, або щодо окремих політичних сил, чи діє ця угода, чи маємо ми зобов'язання, чи ми вільні від них і можемо виступати з будь-якими ініціативами, в тому числі і кадровими", - сказав Шуфрич.

Депутат зазначив, що їх "цікавить реакція наших партнерів по парламенту, які зараз є в меншості, бо саме на їх користь ми свого часу відмовились від керівництва в комітетах ВР".

Як повідомлялося, Зінченко був обраний на посаду заступника голови ВР за квотою фракції СДПУ(О). 10 вересня цього року політрада СДПУ(О) виключила його з лав партії у зв'язку з тим, що він не підписався під законопроектом про внесення змін до Конституції України, узгодженим представниками КПУ та адміністрації президента. 5 листопада фракція СДПУ(О) прийняла рішення відкликати Зінченка з посади віце-спікера і рекомендувати на цю посаду члена фракції Шуфрича.

Читайте також:

СДПУ(О) уже зібрала підписи проти Зінченка і чекає підписів опозиції

СДПУ(О) ПРИЗУПИНИЛА ВІДСТАВКУ ЗІНЧЕНКА, ЩОБ ПЕРЕВІРИТИ КОЛЕГ

СДПУ(О) ЗАМІНИТЬ ЗІНЧЕНКА НА ШУФРИЧА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...