Януковича просять не бути душителем

Субота, 22 листопада 2003, 18:37
Міжнародна організація "Репортери без кордонів" закликає прем'єра Віктора Януковича провести консультації з фахівцями і організаціями, що займаються проблемами свободи слова і Інтернетом.

Як сказано в прес-релізі "Репортерів без кордонів", переданому агентству УНІАН, 18 листопада український парламент ухвалив у першому читанні проект Закону про діяльність у сфері інформатизації

Текст, який залишає широке поле для інтерпретацій, "дає владі новий законний юридичний спосіб цензури он-лайн публікації. Він тісно пов'язаний з іншими заходами, вжитими українською владою для встановлення свого контролю над Інтернетом", відзначають автори звернення до Януковича.

"Репортери без кордонів" закликають прем'єр-міністра провести дискусії зі спеціальними організаціями з питань Інтернету та свободи слова.

"Парламент ухвалює закони, що дуже двозначні, щоб гарантувати свободу слова в Інтернеті", - відзначив генеральний секретар "Репортерів без кордонів" Робер Менар.

"Проект закону в цій сфері повинен включати запобіжні засоби, щоб уряд не зловживав цензурою. Ми вважаємо, що такий тип закону повинен розроблятися в дискусії з представниками громадськості", - додав він.

Як повідомлялося, 18 листопада Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект, який, на думку представників українських Інтернет-ЗМІ, спрямований на знищення неугодних Інтернет-видань. Даний законопроект був внесений Кабінетом міністрів.

Детальніше про цей документ читайте тут:

Симоненко, Мороз і Тимошенко підставили всі інтернет-ЗМІ України


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування