Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти бояться, що більшість ухвалить бюджет за сценарієм "Тігіпко", у туалетах

Понеділок, 24 листопада 2003, 11:51
У Верховній Раді зареєстрована постанова за авторством народних депутатів України, членів фракції СПУ Миколи Рудьковського та Олексія Малиновського про утворення Тимчасової слідчої комісії з перевірки додержання вимог регламенту та законодавства під час голосування іменними бюлетенями 17 грудня 2002 року.

Постанова стосується перевірки законності звільнення з посади голови Національного банку України Володимира Стельмаха та призначення Сергія Тігіпка, а також голосувань, пов’язаних з ротацією голів комітетів Верховної Ради України.

Як повідомив "Українській Правді" Микола Рудьковський, "причиною цієї ініціативи стали реальні погрози депутатів більшості голосувати за бюджет 2004 року бюлетенями. Перед тим, як дозволити це робити, ми повинні детально проаналізувати законність голосувань 17 грудня 2002 року".

Автори постанови вважають, що всі голосування бюлетенями 17 грудня 2002 року здійснювалися із порушенням законодавства і були реальною фальсифікацією.

У постанові, внесеній Рудьковським та Малиновським, пропонується створити слідчу комісію у складі народних депутатів - представників депутатських фракцій, груп та позафракційних народних депутатів (з розрахунку один представник від 25 народних депутатів, але не менше одного представника від фракції).

Головою комісії пропонується обрати народного депутата України Карнауха Миколу Васильовича, а Тимчасовій слідчій комісії протягом місяця з дня прийняття постанови подати звіт про результати виконаної роботи та підготувати інші матеріали з цих питань для поширення серед народних депутатів України і розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

17 грудня 2002, незважаючи на блокування трибуни опозицією, фракції більшості проголосували бюлетенями обрання Сергія Тігіпка головою Нацбанку, разом з питанням звільнення екс-голови НБУ Стельмаха та перерозподілом комітетів. Однак на вимогу опозиції більшість не змогла надати бюлетені, якими приймалися рішення. Після чого було ухвалено консенсусне рішення визнати Тігіпка головою НБУ, але не проводити перерозподіл комітетів.

Читайте також:

БІЛЬШІСТЬ ПЕРЕМОГЛА. Опозиція з тим не погодилася і готує "жорстку" відповідь

ОПОЗИЦІЯ ЗНОВУ ОТРИМАЛА ПАРЛАМЕНТСЬКІ КОМІТЕТИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...