ОПОЗИЦІЯ ОБІЦЯЄ ВИВЕСТИ НА МІТИНГ 10 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ

Понеділок, 24 листопада 2003, 11:52
Представники опозиційної трійки мають намір залучити до акцій протесту близько 10 тисяч дюдей.

Про це заявили представники опозиційної "трійки" Володимир Філенко, Юрій Луценко та Олександр Турчинов 24 листопада на прес-конференції з приводу акції "Об’єднана опозиція проти антинародних дій уряду", яка відбудеться 27 листопада.

В рамках цієї акції представники опозиції пікетуватимуть Верховну Раду і Кабінет міністрів, протестуючи проти прийняття урядового проекту Державного бюджету на 2004 рік.

Акція почнеться о 10.00. Прихильники "Нашої України" збираються біля стадіону "Динамо", БЮТ - біля пам’ятника Ватутіна, СПУ - біля Арсеналу, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Представники опозиції наголосили, що готується спільна заява щодо бюджету, яку буде проголошено у четвер. Представники опозиційних фракцій вирішили провести мітинг протесту "Об’єднана опозиція проти антинародних дій уряду" під гаслами "Ні - зростанню цін!", "Ні - зменшенню зарплати!", "Януковича, Азарова - у відставку!"

Народний депутат Володимир Філенко зауважив, що "проект держбюджету, який 27 листопада депутати розглядатимуть у другому читанні, суттєво відрізняється від редакції, ухваленої в першому читанні".

"Фактично, в першому читанні парламент ухвалив інший документ, і нову редакцію потрібно знову винести на перше читання," – підкреслив представник "Нашої України".

Він також наголосив, що, попри заяви урядовців про нечувану соціальність проекту бюджету на наступний рік, підготовлений Кабміном документ є антисоціальним.

"Вперше за роки незалежності знижується рівень мінімальної зарплати. Уряд, очевидно, вважає, що 237 гривень – це забагато. До того ж, зниження зарплат відбувається на фоні підвищення цін на хліб. А за інформацією фахівців, навесні через стрімке зниження поголів’я худоби м’ясо може подорожчати до 30-40 гривень за кілограм", - заявив Володимир Філенко.

Депутат також не виключає, що уряд зробить спробу прийняти бюджет-2004 завтра, без винесення його на третє читання.

На думку народного депутата, дії уряду дають підстави для підозри, що Кабмін прагне залишити "заначку" на вибори.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News