Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Задорожній боїться, що опозиція знову заблокує трибуну

Понеділок, 24 листопада 2003, 12:25
Постійний представник президента України в парламенті Олександр Задорожній не виключає можливості блокування роботи парламенту опозиційними фракціями, які вимагають розгляду законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

Таку думку він висловив журналістам у понеділок, підкресливши, що питання про розгляд законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі знову піднімається і ставиться жорстко: або так, або ні.

Постпред нагадав, що на сьогоднішній день у парламент внесено три нові законопроекти, які, відповідно до регламенту, необхідно внести до порядку денного, обговорити і тільки потім голосувати.

На його думку, необхідно буде знову проводити окреме засідання погоджувальної ради, бо "скільки б законопроектів не вносилося, блокування роботи Верховної Ради залежить від позиції чотирьох фракцій, які зацікавлені в прийнятті тільки одного конкретного законопроекту, і заявили про те, що ніяких кроків назустріч мажоритарникам не буде".

Відповідаючи на питання, коли парламент може приступити до розгляду законопроектів по політичній реформі, Задорожній відзначив, що висновок Конституційного суду по третьому законопроекту повинен надійти в парламент 2 грудня, і парламент зможе розглянути законопроект про внесення змін до Конституції через тиждень після закінчення тижня роботи депутатів в округах.

Задорожній також прогнозує, що в четвер парламент прийме держбюджет-2004 у другому читанні і в цілому.

За його словами, уряд розглянув усі пропозиції до проекту держбюджету від депутатських фракцій і груп.

Представник президента відзначив, що на сьогодні про свій намір проголосувати за проект бюджету-2004 попередньо заявили всі фракції і групи більшості. Він відзначив, що деякі зауваження, зокрема, вимогу трьох фракцій про перенесення розгляду документа на пізніший час, були зняті.

Саме тому, відзначив Задорожній, "є всі підстави" вважати, що в четвер відбудеться голосування по проекту бюджету в другому читанні й у цілому.

Відповідаючи на питання про те, чи підтримає парламент пропозицію уряду про утвердження мінімальної зарплати в розмірі 205 грн., постпред сказав, що це найскладніше питання.

Він повідомив, що в понеділок повинно відбутися ще одне засідання координаційної ради більшості, а також ще одне засідання погоджувальної ради, на якому буде визначено, коли буде розглядатися питання про мінімальну зарплату - у вівторок (як заплановано на порядку денному) або в четвер.

Коментуючи події в Грузії, постпред сказав: "Слава Богу, що спокійно, без кровопролиття", підкресливши, що йому б не хотілося зараз втягувати в це Верховну Раду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування