Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що НДП Пустовойтенка хочуть розвалити

Понеділок, 24 листопада 2003, 14:51
Спікер парламенту Володимир Литвин говорить, що за межами парламенту є люди, зацікавлені в розвалі фракції НДП.

Про це Литвин сказав, коментуючи намір позбавити депутатського мандата Анатолія Толстоухова, який був призначений міністром Кабінету міністрів. Після його відходу чисельність фракції НДП скоротиться до 13 чоловік, що нижче критичної риски.

"Існує проблема розвалу фракції НДП", - сказав Литвин. "Є зовнішня зацікавленість у тому, щоб поставити на місце Валерія Павловича Пустовойтенка [лідер фракції НДП]", - сказав Литвин.

Як відомо, останнім часом Пустовойтенко виступав із критикою дій влади, говорив про готовність підтримати пропорційний закон про вибори і балотуватися в президенти.

В той же час Литвин сказав, що буде змушений звернутися до суду із поданням про позбавлення депутатських повноважень Анатолія Толстоухова. Він додав, що цього вимагає і закон, і регламент.

У той же час Литвин відзначив, що "особисто не хотів би" цього робити, оскільки працював з Толстоуховим в одній команді на виборах. "Але закон є закон", - сказав спікер.

Литвин також повідомив, що найближчим часом і генпрокурор Геннадій Васильєв також повинен направити в парламент заяву про складення з себе повноважень народного депутата.

Як відомо, Васильєв був обраний у парламент по 61 округу Донецької області. Там мають бути призначені перевибори.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування