Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко, якого підтримує Кучма, вступить до "Нашої України"?

Вівторок, 25 листопада 2003, 10:58
Між Олександром Зінченком та лідерами "Нашої України" проходять активні переговори щодо можливого вступу віце-спікера до "НУ".

Про це повідомляє "Львівська газета" з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, Зінченку запропонували, що "Наша Україна" сприятиме його ідеї щодо громадського телебачення або ж запросить курувати один із телевізійних проектів блоку.

"У свою чергу, Зінченко може добряче прикластися до налагодження добрих контактів між лідером "НУ" та російською політичною елітою, в середовищі якої віце-спікер має чимало приятелів", - пише "Львівська газета".

Цього тижня в парламенті повинно було вирішитися питання ймовірної заміни віце-спікера Зінченка, обраного за квотою СДПУ(О), на представника цієї партії Нестора Шуфрича.

Але, як повідомив "Львівській газеті" член фракції СДПУ(О), "це питання не розглядатимуть".

"За певною інформацією, на позицію більшості загалом і СДПУ(О) зокрема щодо заміни Олександра Зінченка міг вплинути сам президент. Як відомо, пан Зінченко навіть після відходу від СДПУ(О) зберіг досить добрі стосунки з главою держави. Який, не виключено, і порадив депутатам не чіпати віце-спікера", - вважає "Газета".

***

Водночас Віктор Ющенко не підтверджує, але й не спростовує інформацію про переговори з Зінченком щодо його входження до "Нашої України".

В інтерв’ю УНІАН він сказав, що на це питання відповіді дати не може.

Ющенко сказав, що, відповідно до статусу Зінченка, якій обіймає посаду віце-спікера, він не може увійти до жодної фракції.

Водночас він відзначив, що позиції "Нашої України" та Зінченка є близькими. "Близькі, я думаю, що є близькими", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування